Vraag

Financiele problemen in uitkering na ontslag

Na 6 jaar werken voor een gemeente instantie kreeg ik een ww uitkering waar eerst de ort werd afgetrokken en daarna nog 30% en nu in de ioaw weer 30% eraf. Een jaar na mijn ontslag werd ik gebeld met excuses dat ze me vergeten waren maar dat ik gemeente voorrang zou behouden. Nu mag ik 3 zomermaanden een meldkamer opzetten, die ze destijds hadden opgeheven, en daarna er weer uit. Ze zouden me een schaaltje hoger zetten. Maar dat maakt het waarschijnlijk erger?
Ik ben 61 ioaw. Mag/moet aan het werk bij mijn oude werkgever, heb maximale toeslagen en kwijtschelding gemeentebelasting. Als ik na het 3 maandencontract weer op straat sta moet ik de reeds ontvangen toeslagen gaan terugbetalen en heb ik geen rechten meer dit jaar. Daarna heb ik dan de rest van het jaar niet meer te eten. Bovendien huurverhoging en gemeentebelasting betalen. Ik heb als alleenstaande moeder een flutpensioen en geen recht op partneralimentatie. Heb een enorm pensioengat en geen reserves. Hebt u een oplossing?

07-11-2022 Vraag van Marjo

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40