Vraag

Uitkering na afstuderen ivm ziekte

Mijn dochter is over 2 weken afgestudeerd, maar door onverwachtse opname in het ziekenhuis kan ze niet solliciteren en werken. Heeft ze recht op een uitkering hierdoor? Zo ja, waar moet ik me aanmelden.

07-11-2022 Vraag van Rita

Hallo Rita,
Je dochter kan het best even contact opnemen met het UWV, situatie uitleggen en op basis van arbeidsverleden wordt gekeken of ze recht heeft op een uitkering. Ze zou zich dan ziek kunnen melden waardoor ze bij de Ziektewet wordt ondergebracht. Ze roepen haar dan op voor een gesprek. Bij te weinig arbeidsverleden zal ze onder de bijstand vallen en kan ze zich melden bij de Gemeente. Sterkte voor je dochter en succes met al het uitzoek-werk.

07-11-2022 Antwoord door Roberto

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Rita,

Zoals door de collega van BrinQer al aangegeven: het beste is om het UWV te benaderen. Ter aanvulling: indien het onverhoopt een langere ziekteperiode betreft is het ook goed om daar te informeren naar de Wajong.

Veel sterkte samen!
Bert

07-11-2022 Antwoord door Bert

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Rita,
Of bijbanen worden meegerekend hangt af van het aantal weken dat iemand per jaar heeft gewerkt. Als je dochter inlogt op mijnuwv.nl (DIGID) dan kan een voorberekening worden gedaan.
Nogmaals succes!

07-11-2022 Antwoord door Roberto

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40