Vraag

Mag ik werkzaam zijn in twee flexpools bij hetzelfde bedrijf?

Onlangs heb ik gesolliciteerd op verschillende vacatures bij een zelfde bedrijf. Dit bedrijf heeft meerdere vestigingen (jeugdzorg). Bij een vestiging ben ik gister aangenomen in de flexpool. Vandaag werd ik gebeld of ik op gesprek wilde komen ook bij een flexpool maar dan in een andere vestiging. Tijdens het sollicitatiegesprek heb ik dit niet kunnen aangeven omdat de sluitingsprocedure van de andere vestiging toen nog open stond. Ik zit dus met een dilemma en vraag mij af hoe dit op te lossen. Moet ik dit aangeven bij het gesprek van donderdag? Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet,
Jonika

07-11-2022 Vraag van Jonika

Hoi Jonika,
Ja, ik zou daar wel iets over zeggen in je gesprek donderdag. Mochten ze er later achterkomen (grote kans als je er voor gaat werken), dan kunnen ze gaan twijfelen aan je betrouwbaarheid en eerlijkheid. En dat wil je waarschijnlijk niet. Zoals je het beschrijft, kan je prima vertellen zoals het is gelopen. Namelijk dat je bij nog een andere vestiging hebt gesolliciteerd en net te horen hebt gekregen dat je daar bent aangenomen voor de flexpool. (en dat je dat dus ook niet eerder had kunnen zeggen, want nu weet je dat pas definitief). En dat dat wat jou betreft geen probleem hoeft te zijn wanneer je ook bij deze vestiging voor de flexpool wordt aangenomen, maar dat je daar wel eerlijk en open in wil zijn (meteen pluspunten). Je kan nog even vragen hoe zij daartegen aan kijken zodat je het in openheid kan bespreken en mogelijkheden in kaart kan brengen. Kan je daar wat mee?
Hartelijke groet,
Bobby Diekstra
www.diekstraloopbaanadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Jacques

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40