Waar moet je op letten tijdens een sollicitatiegesprek?

3 REACTIES   4930x bekeken   27 juli 2010

Advies nodig? 085 - 40 195 40 (ma t/m vr 08:30 - 21:00 uur)

Of zoek naar aanbieders van loopbaanbegeleiding in uw regio >>

3 reacties

Gebruiker

Luister goed hoe jij wordt aangesproken. Gebruiken zij “u “dan gebruik jij dat ook. Gebruiken zij “jij” vraag dan of jij dit ook mag doen.

Het gesprek wordt over het algemeen als volgt opgebouwd:
Eerst een korte introductie over de organisatie en de functie, de sollicitatieprocedure wordt toegelicht (aantal gesprekken en wanneer uitsluitsel komt) en in vogelvlucht de arbeidsvoorwaarden (contractvorm, beloning).

Na de introductie stelt je gesprekspartner(s) een vraag en het gesprek is begonnen. Verplaats jezelf in de persoon die de gevraagde functie uitoefent.
Als een vraag niet helder is vraag om deze opnieuw te formuleren, dat kun je op de volgende wijze doen: begrijp ik het goed dat u dat en dat bedoelt? Heb je de vraag goed begrepen dan kun je beginnen met het beantwoorden, zo niet, dan wordt de vraag extra toegelicht.
Tijdens het gesprek mogen best stiltes vallen, gun jezelf tijd om na te denken. Het is niet erg als je het antwoord niet weet maar geef dit dan wel aan en op welke wijze je het antwoord probeert te achterhalen.

De meeste organisaties werken volgens de sollicitatiecode. Deze code kun je vinden op:
voorbeeld link
Hierin staat geschreven dat de organisatie alleen maar vragen mag stellen met betrekking tot de functie en aan de functiegerelateerde onderwerpen.
Vragen zoals: ben je vaak ziek of wil je binnenkort zwanger worden mogen niet gesteld worden. Deze vragen hebben niets te maken met de functie.
27 juli 2010

Vraagsteller

wh0cd364137 buy strattera Cheap Celexa
30 mei 2017

Vraagsteller

wh0cd487580 buy advair diskus online generic for benicar 20 mg albuterol inhaler cost furosemide ampicillin tamoxifen
31 mei 2017
Geef een reactie op deze vraag
Geef een zo volledig mogelijke reactie.
Verwijzingen naar contactgegevens zoals mailadressen, telefoonnummers en websites worden om privacy-redenen automatisch verwijderd.