Vraag

Spoor 2 en werken bij werkgever

Ik ben nu 1 jaar ziek. Ik werk nu 3x4 uur in de week met extra pauzes. Er is een arbeidsdeskundig onderzoek geweest. Daaruit blijkt dat mijn werk niet meer geschikt is. Die meneer zei dat mijn werkgever mij niet kan verplichten om te werken, omdat het werk niet meer geschikt is en er is geen andere functie binnen het bedrijf.
Maar de arbodienst zegt dat ik belastbaar ben en dus toch moet werken. Mijn werkgever vindt dat ik niet kan thuis zitten en door betaald worden.
Het werk kost me te veel energie en mijn werkgever bezorgt me een hoop stress en houdt zich niet aan onze afspraken. Deze week wordt er een spoor 2 re-integratie bureau aangeschreven.
Mijn vraag: moet ik echt blijven werken in mijn oude functie? Wat zijn de gevolgen als ik stop met werken bij mijn werkgever? Kan ik gewoon zeggen dat ik niet meer wil werken bij hem, omdat de arbeidsdeskundige dat heeft gezegd.
Voor mijn gevoel wil ik me heel graag richten op een andere toekomst en als ik blijf werken bij mijn werkgever staat dat in de weg om mij hier op te concentreren.

07-11-2022 Vraag van Lian

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40