Vraag

Ik kan nog niet mijn volle uren werken als ik ga solliciteren. Hoe pak ik dit aan?

Ik werk in een verpleeghuis. Alle emoties die in het huis hangen gaan aan mij zitten en ik neem soms de emoties zelfs over. Ik werk nu op kantoor als aangepast werk. Maar de sfeer van het huis blijft.
Ik heb al langere tijd het idee dat ik hier niet beter ga worden. En dat het verpleeghuis niet meer een optie is om in te werken. Maar als ik ga solliciteren kan ik waarschijnlijk niet gelijk volle bak aan de gang. Hoe pak ik dit aan?

07-11-2022 Vraag van Claudia

Ik kan me voorstellen dat in deze tijd het werken in een verpleeghuis met de nodige emoties gepaard gaan en opzich geeft dat ook aan dat het werken in die omstandigheden jouw raakt hetgeen veel zegt over jouw betrokkenheid. Het kan zijn dat het even allemaal te veel is geweest en je letterlijk en figuurlijk bent opgebrand en nu de gedachten hebt om niet terug te willen keren in een voor jou onveilige werkomgeving. Momenteel doe je vervangende kantoorwerkzaamheden. Ik ga ervan uit, dat je momenteel nog arbeidsongeschikt bent bevonden voor eigen werk en dan dient de werkgever tenminste 2 jaar jouw loon door te betalen. Als nu al duidelijk is dat je niet zult terugkeren in eigen werk dan dient jouw werkgever eerst een arbeidsdeskundige in te schakelen die nagaat of er geen andere functies binnen jouw organisatie zijn die je zou kunnen invullen en ook kan je - als er geen passende functies voorhanden zijn al een zogenaamd tweede spoortraject in gaan en krijg je steun van een re-integratiecoach bij het vinden van passend werk. Je kunt dan ook naar (deels)passende werkzaamheden elders solliciteren en na de WIA keuring voor de uren dat je niet volledig werkt een gedeeltelijke uitkering ontvangen. De werkgever is en blijft 2 jaar aansprakelijk voor loondoorbetaling dus ga niet uit eigen beweging weg met het gevaar alles te verliezen als het niet lukt maar laat het via een tweede spoor traject lopen! De coach kan dan ook meekijken of het nieuwe werk wel voldoende bij je past.

07-11-2022 Antwoord door Peter William

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40