Mijn bedrifsarts bepaald dat ik niet meer terug kan naar mijn huidige werk. Mag zij dat?

Op dit moment ben ik vier weken ziek thuis (burnout). De werkdruk ervaar ik als te hoog en in een gesprek met de directie krijg ik te horen dat er aan die werkdruk niets zal veranderen, waarop ik heb gezegd dat als daar niets aan gedaan kan worden ik mijzelf niet 1,2,3 terug zie op de werkvloer. De arboarts geeft nu in een advies aan de werkgever het volgende door: “ik ben van mening dat medisch gezien zijn huidige baan niet passend is. Het lijkt mij dan ook raadzaam tot een oplossing te komen”
Mag zij dit doen? Wat mag/moet de werkgever nu doen?

6 REACTIES   4520x bekeken   15 april 2013

Advies nodig? 085 - 40 195 40 (ma t/m vr 08:30 - 21:00 uur)

Of zoek naar aanbieders van loopbaanbegeleiding in uw regio >>

6 reacties
Welke Professionals
Beste Mart,

De rol van de bedrijfsarts is o.a. het vaststellen of je op dit moment terug kunt keren in je huidige functie (op basis van de klachten en beperkingen). Voor de werkgever (en jijzelf) betekent dit dat er o.a. onderzocht dient te worden naar welke alternatieve functies er mogelijk wel beschikbaar zijn binnen het bedrijf, al dan niet met aanpassingen op de werkplek en eventueel met een aangepast rooster. Belangrijk is dat de werkgever en werknemer gezamenlijk de verplichting hebben om tot een re-integratie te komen.

Ik hoop dat het nu iets duidelijker is geworden.

Sterkte!

Richard Heijnen
Welke Professionals
16 april 2013
Revalent
Beste Mart,

Als dit de eerste keer is dat je je ivm werkdrukklachten ziek meldt, dan gaat de bedrijfsarts te kort door de bocht. Je kunt bij je werkgever aanpassingen vragen (bv stapsgewijze opbouw van het werk) en begeleiding bij terugkeer (bv omgaan met ervaren werkdruk en timemanagement). De werkgever moet je de kans geven jezelf te verbeteren en daar tijd (vaak maanden), en mogelijk geld, voor uittrekken. Pas nadat deze fase doorlopen is kan meer gezegd worden over je belastbaarheid mbt de functie.
Als je al vaker uitgevallen bent ivm werkdruk, en als de werkgever al eerder ondersteuning heeft aangeboden, dan kan de bedrijfsarts eerder tot zo'n beslissing komen.

Veel succes!

Willem van de Ven
Revalent Re-integratie
16 april 2013
SVServicecenter
Beste Mart,
Het kan natuurlijk dat de bedrijfsarts op basis van een diepgaand onderzoek tot de conclusie kan komen dat de huidige baan niet meer passend is. Dit zal hij op een degelijke wijze moeten onderbouwen. Vervolgens zal er een arbeidsdeskundige moeten worden ingeschakeld die zal onderzoeken of de werkzaamheden niet met aanpassingen en/of voorzieningen kunnen worden uitgevoerd en als dat niet het geval is of andere werkzaamheden in een andere functie bij dezelfde werkgever tot de mogelijkheden behoort. Het is en blijft een advies van de bedrijfsarts. De werkgever hoeft hierin niet mee te gaan. Als jij er niet mee eens bent, dan adviseer ik je om een deskundigenoordeel bij UWV aan te vragen. Het is een makkelijke procedure; het aanvraagformulier met daarbij tekst en uitleg is te downloaden van de website. Succes.
Roland Bruinier

Arbo Ziekteverzuim en re-integratie
18 april 2013

Vrijblijvend informatie ontvangen?

Vrijblijvend informatie ontvangen van Welke Professionals, Revalent en SVServicecenter.

Vraagsteller

wh0cd833308 elocon diclofenac fml forte toradol online buy yasmin online tetracycline 500
3 juli 2017

Vraagsteller

yd8otorutt5tkvztg8

google

google

69hq5m0q99uz2ydtaq
25 juli 2017

Vraagsteller

x881uejda7kv4wg20d

baidu

baidu

20u3424ooa7yzvmnd7
26 juli 2017
Geef een reactie op deze vraag
Geef een zo volledig mogelijke reactie.
Verwijzingen naar contactgegevens zoals mailadressen, telefoonnummers en websites worden om privacy-redenen automatisch verwijderd.