Vraag

Hoe kan ik me voorbereiden op het gesprek met de arbeidsdeskundige?

Op dit moment ben ik voor 50% hersteld en ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet verder wil in dit werk. Het kost me teveel energie, ik krijg er geen energie van en ik ga niet meer met plezier naar mijn werk. Door mijn burn-out ben ik hierachter gekomen. Inmiddels zijn mijn werkgever en bedrijfsarts op de hoogte van het feit dat ik het 2e spoor in wil. Dit kies ik dus zelf. Ik zou graag op zoek willen naar een andere baan, bij een andere werkgever. Heel graag wat anders!
Nu moet ik as vrijdag naar een arbeidsdeskundige en weet ik niet goed wat ik hiervan moet verwachten en hoe ik me hierop voor kan bereiden. Op internet lees ik wel berichten, maar alleen van mensen die verplicht het 2e spoor in moeten omdat ze beperkingen hebben, en eventueel aangepast werk moeten doen. Ik zit vanwege een burn-out en spanningsklachten in de ziektewet, maar ik heb verder geen beperkingen waarom ik mijn werk niet zou kunnen doen. Opbouwend terug in mijn eigen functie zou in principe kunnen, maar ik wil het niet meer. Maakt dit het gesprek met de AD anders? Gaat hij mij misschien wel vertellen dat ik dit werk MOET doen, omdat ik geen beperkingen heb of aanpassingen nodig heb? En dat ik maar gewoon weer moet opbouwen en het re-integratieplan moet oppakken? Ik begreep van onze personeelsadviseur dat, als ik de grens van 65% hersteld, niet over enkele weken haal ik sowieso naar het 2e spoor moet.

07-11-2022 Vraag van Alexandra Voogsgeerd

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40