Vraag

Regels Spoor 2

Hallo,

Mijn werkgever heeft een loonsanctie van het UWV. Ik zit nu in mijn 3e ziekte jaar. Nu gaat waarschijnlijk spoor 2 van start omdat ik door beperkingen mijn huidige werk niet meer mag doen. Er is geen arbeidsdeskundige aanwezig in dit traject. Nu is het zo van des te langer je thuis zit, des te meer banen als aangepast wordt gezien. En daar heb ik ook geen problemen mee.

Maar,

- Mag de werkgever eisen dat ik meer uren moet gaan werken? (Ik werkte voordat ik ziek werd 40 uren per week) Hij heeft een baan op het oog met meer uren. Rond de 50 a 60 uur per week.

- Mag de werkgever eisen dat ik in het buitenland moet gaan werken? ( Ik werkte voordat ik ziek werd 6 jaar als productie-montage medewerker gewoon in een fabriek in Nederland)

Ik hoop dat jullie deze vragen kunnen beantwoorden. Aangezien er geen arbeidskundige aanwezig is weet ik niet tot wie ik mij moet richten. Alvast bedankt.

07-11-2022 Vraag van Julian

Dag,
Meer uren werken hoef je niet te doen. En een baan in het buitenland als je altijd in Nederland werkte, hoef je ook niet te accepteren. Dat is nl buitenproportioneel. Dus biedt de werkgever geen passend werk aan. In principe moet de inzet van een spoor 2 traject voorafgegaan worden door een arbeidsdeskundig onderzoek. De loonsanctie hebben ze al. Dus dat kan niet meer beboet worden. Je kunt een deskundigenoordeel bij UWV aanvragen omdat je vindt dat zij onvoldoende en niet het goede doen ikv de e-integratie.
Gr. Brigitte Gerringa registerarbeidsdeskundige Intermit

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40