Vraag

Gedwongen in spoor 2 re-integratie

Ik ben nu iets langer als een jaar bezig met re-integratie in oude werkzaamheden na een burnout. Ik ben sales manager en moet in principe vliegen voor mijn functie. Nu gaat dat mijn inziens niet meer door onder andere rugklachten die blijvend lijken te zijn. Het is zeer onwenselijk om weer te gaan vliegen. Nu probeert mijn werkgever mij wel hiertoe te dwingen door te zeggen "functie zonder vliegen bij ons bedrijf is niet mogelijk" wat mijns inziens absoluut niet het geval is. Ik wil liever bij het bedrijf blijven met een groot aantal van nevenfuncties en klein aantal nieuwe werkzaamheden. Dus re-ïntegratie 1e spoor. Maar zij dreigen met 2de spoor als ik vliegen niet accepteer. Mag dit wel? En wat zijn mijn mogelijkheden.
Vriendelijke groet,
Arjan

07-11-2022 Vraag van Arjan

Wat mij opvalt aan je summiere info is dat jij en je werkgever (samen en in afspraak met de bedrijfsarts) geen duidelijk plan van aanpak heeft. Daaruit valt veel af te lezen. Namelijk wat wordt in het 1e spoor verstaan onder reïntegreren. Dat hoeft namelijk niet je eigen functie te zijn. Het kan wel zijn dat de werkgever geen duurzame oplossing heeft voor je. Maar dingen uit proberen om te toetsen of en welke mate je inzetbaar kunt zijn (afgestemd op je beperkingen) is heel normaal! Ook uit plan van aanpak blijkt wanneer sprake is van spoor 2. Die komt ook in beeld als je op weg bent naar het 2de ziektejaar. Elkaar bashen en de druk opvoeren is onnodig. Uit de info kan ik niet opmaken of je werkgever echt zo'n pressie uitoefent of dat jij dat zo ervaart! Blijf in gesprek, schakel eventueel de bedrijfsarts opnieuw in. Spoor 2 hoeft helemaal geen desastreus verhaal te worden. Blijf zelf ten alle tijden meewerken aan je reïntegratie. Dus zaken 'dat weigeren ik' of ik ga niet in op zijn voorstellen werkt uiteindelijk negatief en dat wordt in je dossier overhandigd, bij een mogelijke afronding met het uwv. Dus stap 1 schakel de bedrijfsarts in en ga in overleg over de invulling van spoor 1.

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Volgens mij staat het al in mijn vorige bijdrage dat dan het plan van aanpak niet duidelijk is. Deze moet dan herzien worden. Dit kan alleen in samenspraak met je werkgever en bedrijfsarts. Ik kan en dat moet je beseffen of de opstelling van je werkgever bewust is of komt door onkunde! Mocht jij echt het gevoel houden, nadat je bij de bedrijfsarts bent geweest, dan kun je een zogenaamde deskundigenoordeel aanvragen bij UWV.

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40