Vraag

Mag ik vrijwilligerswerk doen tijdens ziekteverzuim

Ik heb mij vanwege psychische klachten vorig jaar juli moeten ziekmelden. Ik heb een maand in het ziekenhuis gelegen en daarna 4 maanden thuis zonder enige vorm van werk of activiteit. Half december ben ik begonnen met wat vrijwilligerswerk (2 ochtenden per week) maar heb dit niet gemeld aan de werkgever. Was ik dit wel verplicht, want ze vertellen mij nu daarmee per direct te stoppen en anders wordt mijn loon stopgezet omdat hun denken dat ik mijn herstel in de weg sta. En dat vind ik dus niet.

07-11-2022 Vraag van Patricia

Hoe het juridisch zit ligt aan de geldende regels die in de arbeidsovereenkomst, mogelijke Cao en eventueel ingesteld reglement bij ziekte zijn opgenomen. Voor wat betreft de re-integratie-activiteiten zullen deze door werkgever en werknemer moeten worden overeengekomen en vastgelegd in een zogenaamd plan van aanpak. De bedrijfsarts en eventueel arbeidsdeskundige zullen/kunnen daarbij adviseren . Nog niet bij de bedrijfsarts geweest en/of daar besproken?

07-11-2022 Antwoord door Jos

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40