Vraag

Bedrijfsarts laat mij werken bij depressieve klachten

Ik ben overspannen, randje van depressie en dit is door mijn huisarts vastgesteld. Alleen zegt de bedrijfsarts dat ik gewoon aan het werk kan . Alleen ben ik daar niet toe in staat . Ik heb een jaar contract alleen nu dreigen ze met het stop zetten van mijn loon kan dit als ik niet kom werken omdat ik daar niet toe in staat ben. Wat kan ik doen? Ik heb een jaarcontract tot juni 2017 en heb een contract van 6 uur in de week.
Groetjes, Susanne.

07-11-2022 Vraag van Susanne

Beste Susanne,
Dat is geen prettige situatie waarin je bent beland. In principe is het zo dat wanneer je ziekmelding niet geaccepteerd wordt door de werkgever en je geen arbeid verricht, de werkgever je loon niet hoeft door te betalen. Dat is wettelijk bepaald; geen werk verrichten, is geen loon ontvangen.
Zover ik jou begrijp is er een verschil van mening over jouw wel/niet ziek zijn tussen jou en je huisarts enerzijds en de werkgever/bedrijfsarts anderzijds. In dit geval kun je een ‘second opinion’ aanvragen bij het UWV. Daar zijn wel kosten aan verbonden, zowel voor jou als werknemer, als voor de werkgever. De UWV-arts gaat dan bekijken of er sprake is van ziekte en geeft daarover zijn oordeel. Wil je jouw loon blijven ontvangen dan kun je een loonvordering indienen. In dat geval is een deskundigenoordeel van een UWV-arts zelfs verplicht. Let wel; meestal wordt het oordeel van de UWV-arts opgevolgd, maar dat hoeft niet. Ik adviseer je dan ook contact op te nemen met het UWV voor meer informatie. Ook kun je een jurist in jouw regio om raad te vragen wat je het beste kunt doen in jouw specifieke situatie. In ieder geval wens ik je veel sterkte en wijsheid!
Marianne Elken
elkentalent.nl/contact

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40