Vraag

Werkgever UWV en ARBO zetten mij onder druk tijdens ziekte

UWV is mijn werkgever, ik ben nu in het tweede ziektejaar. In die 2 jaar moest ik iedere 6 weken komen bij Arbo en contact zoeken met werkgever. Heel veel stress gehad tijdens mijn ziekte, gestopt met medicijnen, was te ziek ervan. Nu blijvende schade, waardoor ik niet meer kan werken. Arbo en werkgever blijven het in mijn strot duwen. Ik zie het niet meer zitten. Ik wil van het UWV af. Ik heb mij genoeg ingezet voor de maatschappij en nu ben ik ziek en ze blijven druk oefenen ondanks dat ze medische stukken hebben. Wat kan ik doen?

07-11-2022 Vraag van Bart

Beste Bart, Zo te lezen ben je niet op medische gronden volledig arbeidsongeschikt. Klachten hebben en erg ziek zijn betekent niet zonder meer dat je dan over geen enkele arbeidsmogelijkheid meer beschikt. Dan blijft er voor jou en de werkgever een re-integraties inspanningsverplichting bestaan en dienen jullie de Wet verbetering Poortwachter te volgen. Daarin staat dat er minimaal elke 6 weken contact moet zijn. Ook jij kunt, helaas bij het UWV en wel bij de claimafdeling, een deskundigenoordeel aanvragen waarin je laat toetsen of je inderdaad volledig arbeidsongeschikt bent. De wet en regelgeving rondom de zieke medewerker maakt geen uitzonderingen. Het argument dat je je genoeg voor de maatschappij hebt ingezet is geen acceptabele reden om de wet niet te hoeven volgen.
Brigitte Gerringa, registerarbeidsdeskundige

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40