Vraag

Zwanger worden tijdens re-integratie

Ik zit nu 6 maanden thuis met een burnout, krijg 100% betaald door de werkgever. Het gaat al stukken beter met me, en ben sinds 2 weken gestart met langzaam 1 x per week een aantal uur werken. Dit gaat goed. Daarnaast hebben mijn man en ik al een tijd een wens voor een kindje, dit is op de achtergrond geraakt door de burnout, maar die gevoelens komen nu sterk terug nu het weer wat beter met mij gaat. Wat gebeurd er als ik tijdens het opbouwen van mijn werkuren zwanger raak??? (qua loon, doorbetaling, ontslag etc. (heb een vast contract)) Wat kunnen de gevolgen zijn van zwanger raken tijdens een burnout / deels nog thuis zitten.
Dank voor uw reactie.
Saskia

07-11-2022 Vraag van Saskia

Dag Saskia, Als je zwanger raakt gaat de re-integratie door tot je zwangerschapsverlof. Gedurende je zwangerschapsverlof krijg je je loon doorbetaald en ontvangt je werkgever dit grotendeels terug van het UWV. De periode van het bevallingsverlof tellen niet mee voor de wachttijd WIA. De wachttijd WIA wordt daar dus mee verlengd. Ben je na het bevallingsverlof hersteld dan ga je aan het werk. Kun je dan nog niet werken vanwege dezelfde ziekteoorzaak, dan ga je verder met de re-integratie in je eigen werk. De vraag die je jezelf nu zeker moet stellen is of je in deze omstandigheden wel de keuze moet maken voor gezinsuitbreiding. Kun je nu alles overzien en kun je vanuit deze gemoedstoestand wel een goede beslissing nemen? Je leven verandert drastisch en nu ben je thuis maar straks werk je weer en heb je de combinatie moeder-kind-werk. Die combinatie zorgt regelmatig voor spanning.
Sterkte met alles,
Brigitte Gerringa, registerarbeidsdeskundige

07-11-2022 Antwoord door Brigitte

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40