Vraag

Omscholen vanuit ziektewet via UWV

Ik heb een vraag, en misschien weten jullie hier wat meer van. Wegens een chronische ziekte ben ik mijn baan in de horeca kwijtgeraakt. Hier had ik alle papieren voor behaald. Door mijn ziekte kan ik geen belastende baan meer vervullen en niet tillen of inspannend werk doen. Momenteel krijg ik een ziektewetuitkering via het UWV maar ik zou graag weer aan het werk willen. Een zittende administratieve baan of iets dergelijks zou voor mij het beste uitkomen. Is er ergens een manier om hierin omgeschoold te worden?
Met vriendelijke groet, Jolanda

07-11-2022 Vraag van Jolanda

Beste Jolanda,

Ik heb jouw vraag gelezen. Wellicht is deelname aan onze omscholing 'Telefoniste/ Receptioniste/ Administratief Medewerker' waardevol voor jou. In dit traject, bestaande uit een theorie- en praktijkperiode, scholen wij in 6 maanden mensen om. Wij hebben hiervoor o.a. met het UWV (Ziektewet) een overeenkomst afgesloten. Meer informatie is te vinden op onze website: http://www.intertransfer.nl/diensten/omscholing/omscholing-tot-telefoniste-receptioniste-administratief-medewerker
Uiteraard mag je ook contact met mij opnemen: 026-3557277 en m.jansen@intertransfer.nl.

Succes met jouw verdere oriëntatie!
Vriendelijke groet,
Moniek Jansen
InterTransfer re-integratie&outplacement

07-11-2022 Antwoord door Moniek

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Jolanda,
Ik kan me bij voorgaande reactie aansluiten. Er zijn legio mogelijkheden om te worden geschoold voor een administratieve functie. Wel belangrijk is om te weten om wat voor een soort administratieve functie het gaat, bijvoorbeeld:
* secretarieel
* boekhoudkundig
* administratief-juridisch
* receptioniste
* telefoniste
* financiële administratie
* verzekeringen
* belastingdienst
* ambtenaar bij gemeente of provincie
enz.

Voor sommige zittende overwegend administratieve functies is waarschijnlijk ook helemaal geen extra scholing meer nodig.

Als je duidelijk hebt in welke richting je verder wil gaan, kun je daarop solliciteren, al of niet samen met een relevante cursus of opleiding.
Vraag je contactpersoon bij het UWV wat momenteel het scholingsbudget is bij jouw type uitkering (dit staat waarschijnlijk ook op www.uwv.nl), en of er nog randvoorwaarden zijn, zoals duur van de beoogde opleiding, maximaal een jaar?, en/of leidend tot functies met voldoende werkgelegenheid naar inzicht van UWV. En hoe je dit scholingsbudget kunt aanvragen. Meestal kan dit eveneens online. Je moet dan tevoren wel al helder hebben welke opleiding(en) je eventueel wil gaan volgen. Dus daarop kun je je wellicht het beste eerst oriënteren.

Ik hoop dat je hiermee verder kunt,
Namens ARTEMIS Loopbaanbegeleiding,

Ingrid J.M. Neve

07-11-2022 Antwoord door Jacques

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40