Vraag

Na ziektewet zonder re-integratie meteen in WW?

Sinds oktober zit ik thuis, omdat ik overspannen ben geworden van mijn baan. Eind december werd mijn tijdelijke contract niet verlengt en nu zit ik via het UWV in de ziektewet. Vanochtend zei de bedrijfsarts van het UWV dat hij mij beter ging melden en ik in de WW ga komen. Ik dacht dat ik eerst nog moest reintegreren, maar hij zei dat het UWV dat niet meer aan biedt. Moet ik nu,nog niet helemaal hersteld, gewoon weer een fulltime baan gaan zoeken? En wat nu als ik een terugval krijg, dan is mijn nieuwe werkgever mooi klaar met mij. Ik vind het vreemd dat je mét werkgever alle soort re-integratie verplicht bent, maar zonder verwacht wordt meteen weer aan het werk te gaan. Heeft iemand hier ervaring mee?

07-11-2022 Vraag van Maartje

Ik heb het idee dat je door het UWV geschikt wordt geacht voor ander passend werk dan je voorheen hebt gedaan, maar dat de verdiensten voor de mogelijk geschikte functies zodanig zijn, dat je niet voor een WIA uitkering in aanmerking kan komen en dan kom je in de WW. Dat kan wel, maar je kunt het natuurlijk gewoon vragen aan bv de arbeidsdeskundige van het UWV hoe het zit. Vraag om uitleg. Als je het er niet mee eens bent kun je binnen een bepaalde periode een bezwaarprocedure opstarten, hoe je dat moet doen, staat ws ook wel in de brief van het UWV waarin staat je dat je vanaf een bepaald moment een WW uitkering krijgt. Of op de site van het UWV.

met vriendelijke groet
Hanneke Wiefferink
Loopbaancoach/trainer
www.intensmens.nl

07-11-2022 Antwoord door Hanneke

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Maartje
Eigenlijk geef je aan dat het UWV jou geschikt acht voor je eigen werk, want anders klopt hun redenatie niet. Dan kun je denk ik beter een bezwaarprocedure opstarten.

met vr groet
Hanneke Wiefferink

07-11-2022 Antwoord door Hanneke

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Maartje
Mocht je er niet uitkomen, en woon je enigszins in de buurt van Hengelo (Ov) wil ik wel een keer met je naar je situatie kijken. Is vrijblijvend, kijk maar. Mijn contactgegevens vind je op mijn site www.intensmens.nl onder contact.

met vr groet
Hanneke Wiefferink

07-11-2022 Antwoord door Hanneke

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40