Vraag

Ontslag na re-integratie tweede spoor, heb ik recht op uitkering?

Kan ik ontslagen worden met behoud van WW na beter gemeld worden voor passend werk, terwijl er een re-integratie 2de spoor is ingezet en ik nog geen nieuwe baan heb?
Ik zit nu 9 maanden thuis wegens een burn-out. Er werd duidelijk dat ik absoluut niet meer terug wil en kan naar mijn oude werkgever wegens een te hoge stressfactor. Daarom is er een reintegratie 2de spoor ingezet, deze mening is gedeeld door de werkgever en de arbeidsdeskundige( en de arbo arts). Nu word ik binnenkort beter gemeld voor 'passend' werk, mijn werkgever wil mij ontslaan (met wederzijds goedvinden). Kan dat en behoud ik dan mijn recht op een WW uitkering?

07-11-2022 Vraag van Maria

Beste Maria,
Het antwoord op je vraag is, ja dat kan! Als duidelijk is dat je niet terug kan naar je oude werkgever dan wordt er een outplacementtraject ingezet (spoor 2). Je bent overeengekomen met je oude werkgever dat er dus geen passend werk meer is bij je oude werkgever en dat er zal worden gezocht naar passend werk elders. Je kan dan ww aanvragen want je bent niet verwijtbaar werkloos.
Sterkte, een burn-out is een heel leerproces van opnieuw goed voor jezelf leren zorgen! En succes met het vinden van passende werkzaamheden.
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Maria,
Wanneer je beter wordt gemeld voor passend werk en dat werk is ook echt aanwezig, maar je wilt toch vertrekken bij je werkgever. dan kun je samen met je werkgever een vaststellingsovereenkomst sluiten. In die overeenkomst leg je vast dat je vertrekt én -dat is belangrijk - onder welke voorwaarden. Daarmee stel je je WW-rechten veilig. Tips: beding altijd dat je en outplacement krijgt. Laat je daarbij niety afschepen met een te laag bedrag. Een volwaardig outplacemnt kost al gau 5.000,-- Als je kiest voor een vaststellingsovereenkomst laat dan altijd een advocaat over je schouder meekijken. Succes!
Henk van Gerner
Joosten & Partners Loopbaandiensten
www.joostenpartners.nl

07-11-2022 Antwoord door Dinand

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40