Vraag

Ik raak uitgeput van werk, ik kan hoge werkdruk niet aan. Ben nog niet ziek. Moet werkgever meewerken aan omscholing?

Ik raak uitgeput van werk, ik kan hoge werkdruk niet aan. Ben nog niet ziek.
Diverse korte vakanties gehad om bij te tanken. Daarmee is probleem echter niet opgelost. Als ik uitval wegens hoge werkdruk in hoeverre is werkgever gehouden medewerking te verlenen aan omscholing en bijdrage te leveren? Of is het zoek maar ander werk of ga ww maar in?
Wie kan mij adviseren?
MJ

07-11-2022 Vraag van MJ

Beste MJ,
Natuurlijk heeft een werkgever belang bij het welbevinden van zijn werknemer en kan het bedrijf indien een bijdrage leveren aan omscholing, personal coaching of een loopbaanonderzoek. Hier worden beide partijen beter van en kan ook aangeraden worden via de Arbo-arts. Eerste stap is uiteraard je huidige situatie te bespreken met je werkgever en te vragen of zij een bijdrage willen leveren in herstel middels bijvoorbeeld een stukje begeleiding c.q. onderzoek bij jezelf. Zij kunnen dit dan vergoeden oor jou. Soms kiest men er zelf voor om een dergelijk traject te bekostigen.
Hoop je hiermee een kleine stap verder geholpen te hebben.
Succes!
Marion Eggink-Nijenhuis
2eXplore
M 06 55 12 89 59
www.2explore.nl
Psychologisch adviesbureau, professioneel in werk en opleiding

07-11-2022 Antwoord door Marion

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste MJ,

Als de relatie met de werkgever goed is, kan een goed gesprek er toeleiden dat hij meewerkt aan een traject richting ander werk. Dat kan werk zijn binnen of buiten de eigen organisatie. Als hij namelijk niet meewerkt en u wordt ziek, dan kan hem dit veel geld kosten. Uit uw bericht leid ik af dat hoge werkdruk u nekt. Het lijkt me raadzaam om met enkele testen en een gesprek eens te kijken over welke competenties u beschikt en welke beroepen dan voor u in beeld komen. Ook kan gematcht worden met het beroep wat u nu uitoefent. Er ontstaat dan een beeld waar het mogelijk aan schort. Zelf gebruik ik daarvoor online testen die de persoonlijkheid, basiscompetenties en loopbaancompetenties in beeld brengen. Door uw persoonlijk profiel te matchen met functieprofielen ontstaat er inzicht in de positieve en negatieve gaps. Eventueel kunt u voor meer info kijken op mijn website www.denbrabermanagement.com

07-11-2022 Antwoord door Adri

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40