Vraag

Hoe houd je je werkgever aan zijn belofte over een vast contract?

Het contract van mijn man loopt over een half jaar af. Inmiddels heeft hij een andere baan gevonden, maar nog geen contract getekend. Nu biedt de oude werkgever aan om het tijdelijke contract onder voorwaarden (goed functioneren enzo) na afloop van de contractperiode om te zetten in een vast contract. Daar heeft mijn man wel oren naar, want de nieuwe baan is een jaarcontract.

Wat moet mijn man doen om ervoor te zorgen dat zijn huidige werkgever over een half jaar woord houdt en zich aan zijn belofte van een vaste baan houdt? (mits mijn man natuurlijk aan de afgesproken voorwaarden voldoet). Kun je dit soort afspraken in een mail vastleggen, is dat rechtsgeldig? En wat als zijn huidige baas ziek wordt, ontslag neemt oid en er komt een vervanger? Heeft die zich aan de huidige afspraken te houden? Wie kan mij advies geven?

07-11-2022 Vraag van Anneloes

Beste Anneloes,

Voor de volledigheid; ik ben geen jurist en je vraag ligt vooral op het gebied van het arbeidsrecht. Wellicht dat je man in onderhandeling kan met zijn werkgever om het contract meteen om te zetten naar vast (voor zover dat in deze tijden nog werkelijk zekerheid geeft...). En dat is vrijwel de enige zekerheid die je gaat krijgen. Je kunt nu wel om een intentieverklaring per mail vragen, maar als men hem over een paar maanden alsnog geen vaste baan wil geven dan is er juridisch gezien niets wat je kunt ondernemen. Ze kunnen dan bijv. aanhalen dat zijn functioneren tegenvalt...

Bekijk ook wat de toekomstperspectieven zijn in de huidige en de nieuwe baan. Maakt dat nog verschil in wat de meest interessante optie is!?

Met vriendelijke groet,
Bert

07-11-2022 Antwoord door Bert

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40