Vraag

Bekkeninstabiliteit na zwangerschapsverlof, wanneer vakantieuren opnemen

Mijn zwangerschapsverlof loopt binnenkort af. Vanwege bekkeninstabiliteit zal ik mijn uren moeten opbouwen. Dit is al geregeld door mijn werkgever via het UWV en is prima. Helaas kan het herstel erg lang gaan duren maar de opbouw van mijn vakantiedagen gaat wel gewoon door. Omdat ik al minder uren ga werken dan normaal zie ik geen noodzaak om mijn vakantiedagen op te nemen. Dit betekend dat ik aan het eind van het jaar nog 100 vakantie uren heb open staan, waarvan ik er volgens mijn contract maar 40 mag meenemen naar volgend jaar. Wat gebeurt er met die overige 60? In mijn contract staat dat uitbetaling niet mogelijk is.
Vriendelijk dank.

07-11-2022 Vraag van Limke

Beste Limke,

Aan het einde van het jaar vervallen deze uren. Veel werkgevers hanteren deze regeling. Wellicht kun je bespreken of je toch meer uren mee mag nemen naar het volgende jaar? Anders zou ik toch alle resterende uren opnemen.

Hartelijke groet,
Bert

07-11-2022 Antwoord door Bert

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40