Vraag

Ziek, behandeld door ziekenhuis en verbeteringstraject

Onbepaalde tijd contract, in dienst sinds 9 maanden en nu wel op verbeteringstraject. De ziekte is door de artsen in een bekend ziekenhuis behandeld.
Door een ziekte die mijn hersenen moe maakt, functioneer ik niet goed maar ik heb dit niet gemeld want ik dacht dat ik snel hersteld kan worden. Naar een grote incident op het werkplek krijg ik een formele waarschuwing van mijn werkgever en daarna een verbeteringstraject.
Vragen:
- Wat kan ik doen ?
- Hoe lang is de verbeteringstraject ?
- Moet mijn werkgever genoeg tijd naar mij geven om zich te herstellen i.p.v. meteen naar de verbeteringstraject gaan ?
Groeten,
The Amsterdamer.

07-11-2022 Vraag van The Amsterdamer

Hallo

Het lijkt me verstandig om hier advies in te winnen bij de bedrijfsarts / arbo arts. Het is altijd lastig wanneer ziekte en vermeend disfunctioneren door elkaar gaan lopen. De vraag is namelijk of het incident volledig te wijten is aan je medische conditie of niet. Dat is van wezenlijk belang om duidelijk te hebben voordat je akkoord geeft voor een verbetertraject. En dit is, zo lees ik, echt eerst te beoordelen door een bedrijfsarts.

Sterkte in ieder geval.
Bert

07-11-2022 Antwoord door Bert

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40