Vraag

Praktijkondersteuner omscholen?

Ik weet even niet waar ik goed aan doe en of ik nog op de goede plek zit. Ik werk ruim 9 jaar bij een huisartsenpraktijk als dokters assistente/ praktijkondersteuner. Ik ging altijd met veel plezier naar mijn werk maar de laatste tijd steeds minder. Ik twijfel daarom om een carrière switch te maken, maar heb geen idee wat ik wil. Qua salaris wil ik er ook liever niet op achteruit gaan. Ik vind het heel leuk om met beesten bezig te zijn. Hebben jullie misschien een advies? Hoe pak ik dit aan?
Mvg,
Moniek

07-11-2022 Vraag van Moniek

Beste Moniek. Het is belangrijk om eerst te weten waar het aan ligt dat je niet meer met plezier naar je werk gaat. Ben je uitgekeken op de inhoud? Is er wat in het team veranderd waardoor het allemaal minder prettig is geworden? Als je zeker weet dat het aan je takenpakket ligt, kun je je gaan oriënteren op andere functies. De werkgelegenheid in beroepen met dieren onderzoeken, het salaris etc. Ga vooral praten met mensen die al met dieren werken: de hondentrimmer, pensioneigenaar, verkoper dierenspeciaalzaak, verzorger dierentuin etc. Zij kunnen je alle ins en outs laten zien en vaak is het ook wel mogelijk een dagje mee te kijken. Mocht deze sector tegenvallen, dan ga je gewoon verder kijken. En als je er niet uitkomt, zijn er uiteraard ervaren loopbaanadviseurs die de beroepen- en arbeidsmarkt heel goed kunnen koppelen aan jouw wensen. Succes! Ilse Annegarn- HappyChoice Venlo

07-11-2022 Antwoord door Ilse

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40