Vraag

Ik ben werkeloos, kan ik (financieel gezien) een opleiding volgen?

Hallo allemaal,
Ik ben sinds kort werkeloos en heb ongeveer 40 sollicitaties gedaan, 30 winkels binnen gelopen maar ik ben nergens 'de geschikte kandidaat' en ik wil echt niet thuis zitten.
Ik heb een eigen appartement dus ben financieel gebonden.
Graag zou ik een opleiding willen volgen in de hoop dat me dit een beter toekomst perspectief biedt maar dit kost en veel geld en het levert geen salaris op. wat zijn mijn mogelijkheden? heb gekeken naar een BBL opleiding, maar ook hier 20 sollicitaties online gedaan en winkels voor binnen gelopen maar hier krijg ik of geen reactie op of ik ben niet geschikte kandidaat omdat ze liever iemand willen met ervaring.
Wat zijn mijn opties? wat kan ik wel doen?
Alle tips en adviezen zijn welkom!
Alvast heel erg bedankt.
Merel

07-11-2022 Vraag van Merel

Hallo Merel,

Het UWV biedt de mogelijkheid voor een bijdrage in de scholingskosten d.m.v. de 'scholingsvoucher'. Zij hebben een lijst van kansrijke opleidingsrichtingen waarvoor zij max. 2500,- financieren. Op www.uwv.nl vind je meer info. Kan dus best interessant zijn voor je!

Met hartelijke groet
Bert

07-11-2022 Antwoord door Bert

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Merel

Je kunt het beste even contact leggen met het UWV kantoor in je woonplaats. Zij kunnen je meer vertellen over de ruimte die je krijgt voor een opleiding. Geef ook al je netwerkgesprekken en sollicitaties op, dan voldoe je in ieder geval aan de sollicitatieverwachtingen.
Voor zover je dat niet al doet, maak ook op Twitter en Facebook een account aan. Ook daar kom je het nodige aan vacatures tegen. En tenslotte kan het helpen om een professional om hulp te vragen om je te helpen focussen op de arbeidsmarkt. Wellicht ken je iemand uit het personeelswerk of uitzendbranche. Zoals je al schrijft, het is echt een klus om ertussen te komen.

Hartelijke groet
Bert

07-11-2022 Antwoord door Bert

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40