Vraag

Heb ik recht op een ww uitkering

Ik ben vanochtend bij mijn nieuwe werkgever geweest om mijn contract te teken en daarna meteen aan het werk te gaan. Echter werd mij gevraagd of ik gevaccineerd ben tegen covid, wat nu pas ter sprake komt en niets van is vernoemd tijdens de sollicitatiegesprekken. Nu gaat mijn contract dus niet door en zit ik thuis omdat ik niet gevaccineerd ben. Heb zelf ontslag genomen bij mijn oude werkgever. Heb ik door deze omstandigheden recht op een ww uitkering?

07-11-2022 Vraag van Karin

Ik zou maar snel een vaccin nemen en in overleg met je nw werkgever proberen daar toch aan het werk te gaan. WW heb je geen recht op omdat je zelf ontslag hebt genomen. I

07-11-2022 Antwoord door Erik

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste,
Iemand die zelf ontslag neemt kan geennaanspaken doen gelden op een WW-uitkering. Redengevend daarvoor dat u VERWIJTBAAR werkloos bent geworden. Het kan u dus verweten worden dat u werkloos bent. Uiteraard was dat niet uw bedoeling, maar ja wel vaker gebeuren er dingen die niet de bedoeling zijn.
Ik begrijp dat u al een (nieuwe) arbeidsovereenkomst had getekend. Als de werkgever dat ook al had gedaan en u bent dus in het bezit van een door beide partijen getekende arbeidsovereenkomst dan heeft u formeel een arbeidsovereenkomst.
Sterke en succes
JuridischAdvies4U

07-11-2022 Antwoord door R.

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40