Vraag

Kan ik ontslag nemen?

Ik heb een contract voor bepaalde tijd. Namelijk een jaar. Nu na 3 maanden mis ik mijn oude baan en kan ik terug. In mijn contract zie ik niks staan over tussentijds opzeggen. Wel staat specifiek de opzegtermijn voor werkgever en werknemer benoemd, in het contract voor bepaalde tijd. Betekend dit dat ik kan opzeggen?

07-11-2022 Vraag van Liesbeth Zandinga

Op grond van artikel 667 lid 3 van boek 7 van het Burgerlijk Wetboek kan zowel werkgever als werknemer tussentijds de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgezegd worden indien dat recht schriftelijk is overeengekomen, en dat is in jouw geval zo. Mocht je nog vragen of advies nodig hebben, mail gerust info@wesseladvies.nl.

07-11-2022 Antwoord door Sieger

Vond je dit antwoord nuttig?

Normaal staat een tussentijdsopzegbeding in de arbeidsovereenkomst vermeld. U geeft aan dat de opzegtermijn voor werkgever en werknemer in de arbeidsovereenkomst staat vermeld. Om te kunnen boordelen of u daadwerkelijk tussentijds de arbeidsovereenkomst kunt opzeggen kunt u gratis en vrijblijvend de arbeidsovereenkomst door ons laten beoordelen. Ik hoor graag van u als u nog hulp nodig heeft.

07-11-2022 Antwoord door Jean-Paul

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40