Vraag

Niets gedaan aan re-integratie - kan ik ontslagen worden?

Ik ben uitgevallen door ongepast gedrag van een leidinggevende. Nu verwijt mijn werkgever mij stagnatie in re-integratie terwijl ik aantoonbaar vanaf dag een aan meer dan alle verplichtingen heb voldaan en de werkgever niet. De arbo mensen geven zelfs mondeling aan dat men alle adviezen in de wind heeft geslagen. Er is bijvoorbeeld nog steeds geen plan. Er is geconstateerd dat ik niet meer terug kan naar het onderdeel van het ministerie waar ik werk. Ik werk bij de rijksoverheid dus niet het onderdeel, maar het ministerie is formeel de werkgever. Een andere werkplek in eerste spoor betekend dus een werkplek buiten het onderdeel maar binnen dit ministerie. De nieuwe bedrijfsarts liet zich ontvallen dat hij het vreemd vind dat dit onder medische reden uit mijn baan wordt geschoven (....) Ook is er in nooit gesteld dat ik niet meer in mijn oude werkzaamheden zou kunnen werken. Enkel dat ik niet terug kan keren bij mijn oude werkgever. Omdat ik meer dan een jaar ziek ben gaat men wel tweede spoor inzetten. Maar ik ben nog absoluut niet in staat om mijzelf te verkopen. Ik kan wel langzaam beginnen met werkzaamheden. Kan mijn werkgever nu via de mazen van de wet mij gewoon verder eruit treiteren? Ik heb vanaf dag een een dossier bijgehouden met uitvoerig bewijs.

07-11-2022 Vraag van B

Geachte heer, mevrouw,
Uw zaak zit nogal ingewikkeld in elkaar. Zonder nadere informatie, zoals arbeidsovereenkomst en stukken bedrijfsarts(en), is het bijna niet mogelijk om een correct antwoord te geven. Wel worden mensen vaak weggepest. De vraag is natuurlijk ook of je nog terug wil en in dit geval met name ook KAN. Ik raad u aan om contact met ons op te nemen danwel de relevante stukken zoals hiervoor beschreven aan ons te mailen, zodat wij e.e.a. kunnen bekijken en eventueel een afspraak kunnen maken om e.e.a. te bespreken.
met vriendelijke groet,
namens JuridischAdvies4U
R. van der Zee

07-11-2022 Antwoord door R.

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40