Vraag

Na 32 jaar wil ik mijn passie achterna, is dit nog wel realistisch?

Ik ben werkeloos na een leven lang werken en door een bedrijfsongeval nu naast de arbeidsmarkt terecht gekomen, nu wil ik heel graag de kans pakken om te gaan doen wat ik heel mij leven eigenlijk al wil, werken met mensen, hulp bieden enz Ik weet wat ik wil maar weet niet hoe ik dit zou kunnen bereiken (misschien is dit wel een onrealistische droom). Ik ben 50 met veel ervaring in leidinggevende functies. Ik heb na jaren op mijn tenen lopen en producties te hebben geleid niet echt de behoefte meer om weer in dit soort veeleisende banen terug te keren. Wat ik wel belangrijk vind en zeer passie vol in ben is het helpen van jonge mensen die vast lopen. ik heb zelf een gezin van 5 jong volwassen kinderen en zie dagelijks wat je kan doen met positieve motivatie naar hun toe. wie wil mij helpen om zaken duidelijker te krijgen voor mijzelf.

Martin

07-11-2022 Vraag van Martin

Je kan je passie ook in een baan uiten die niet helemaal je ideaal is!
Passie heeft de neiging om 'door te schijnen'. Het is dus de kunst om een baan te vinden waar die passie zoveel mogelijk de ruimte krijgt, zodat jij daar op jouw beurt ook weer energie van krijgt. Soms moet je echter genoegen nemen met iets wat niet helemaal ideaal is. Je kan daar vaak echter wel een paar elementen van je passie in kwijt, ook al is dit heel weinig (anders moet je die baan ook niet aannemen), en van daaruit steeds dichter tegen je ideaal aan gaan zitten. Dat kan door opleidingen, maar ook door vrijwilligerswerk, of de juiste carrierestappen.

Veel succes!

Vriendelijke groeten,
Carlos van den Idsert - Zinvol Werk Loopbaanbegeleiding en Advies

07-11-2022 Antwoord door Carlos

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Martin,
Fijn dat je dit bericht plaatst. Terwijl ik lees wat je wensen zijn denk ik aan mijzelf jaren geleden. Geloof mij; mogelijkheden genoeg. Als je mensen wilt helpen dan kan dat op diverse manieren. Een er van is de manier waarop wij alleen maar helpen en mensen willen laten groeien, anders dan in de conventionele arbeidsmarkt.
Ik zou je graag eens ontmoeten Martin om van gedachten te wisselen.
Met vriendelijke groet,
Marcel van der wiel
OntdekVrijheid.nl

07-11-2022 Antwoord door Marcel

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Martin,
Je kunt altijd je passie achterna. Dat is onze passie, mensen laten kijken naar hun situatie en of ze nog durven dromen. En belangrijker nog; hoe deze dromen dan ook waar te maken.
Ik wil je graag laten zien hoe wij dat zien en doen. Mocht je meer willen weten laat dan even je gegevens achter op onze website zodat we direct contact met je op kunnen nemen.

www.zonderbaasmeergeld.nl

07-11-2022 Antwoord door J.L.

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Martin,
Het is de moeite waard om werk te maken van je droom! De eerste stap is het verder concreet maken van je droom: Hoe wil je precies met mensen/jongeren werken? Wat kan jouw bijdrage zijn, met jouw talenten?
Na dromen volg durven... en doen! Het is belangrijk om realistische stappen te bepalen voor je toekomst, en te bekijken wat eventuele hobbels zijn.
Ik help je graag meer duidelijkheid te krijgen voor jezelf - neem eens contact op voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek waarin we de mogelijkheden bespreken.
Ik ben gevestigd in Den Bosch, maar ook e-coaching behoort tot de mogelijkheden.
Misschien interessant trouwens (vooruitlopend op de precieze invulling van je droom!) eens een kijkje te nemen op de website van Stichting Emergo, met wie ik samenwerk in de begeleiding van jongeren in hun studiekeuze door hen te laten ontdekken wat hen echt motiveert! (www.stichtingemergo.nl)
Vr. groet,
Jolanda Peyron
Natuurtalent loopbaancoaching en advies
06 48405752
www.natuur-talent.nl

07-11-2022 Antwoord door Jolanda

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Martin,
Mijn motto is "volg je hart opdat je gezicht een leven lang straalt" ik doe dat zelf ook en het is niet altijd makkelijk maar met in jezelf geloven, willen en doorzettingsvermogen kan je een eind komen!
Ik woon in Gerkesklooster grens Friesland/Groningen en vind het niet erg om te reizen.
www.spectrum-advies.nl / info@spectrum-advies.nl

07-11-2022 Antwoord door Wendela

Vond je dit antwoord nuttig?

Nu, bijna driekwart jaar later ben ik reuze benieuwd hoe het je is vergaan? Heb je stappen gezet om je nieuwe koers in te zetten? Heb je netwerk geactveerd voor steun, tips, adviezen, sparren, etc.
Zoals gemeld: je bent nooit te houden voor een dergelijke stap. Je levenservaring is veel waard, zeker met de gewenste richting die je aangaf.
succes en groet,
Ronn van Etten
Van Zelf Advies

07-11-2022 Antwoord door Ronn

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40