Vraag

59 jaar en loopbaan opnieuw beginnen

Na 43 jaar als burger bij Defensie gewerkt te hebben, ben ik na een reorganisatie niet meer nodig.
Het beleid is nu dat ik geholpen ga worden in het vinden naar een nieuwe baan buiten de Defensie organisatie. Maar na 1.5 jaar een voor mij aan mijn werkverleden parallel lopende baan te vinden is een groot woord met weinig vulling. En tot op heden niet gelukt. Ik moet voor mij zelf nog uitzoeken welke richting ik op wil, immers ik moet nog 8 jaar tot aan mijn pensioen/ AOW leeftijd. De werkzaamheden zijn bij Defensie specifiek, anders gesteld wij zijn in het bedrijf Defensie gegroeid en geklommen, en door onze ervaring en vergelijkbare opleiding niveau hebben wij een bepaalde functie bekleed. Deze functie koppelen aan een in het bedrijfsleven bestaande functie is niet eenvoudig. Dit ook al gezien de huidige opleidingseisen. Graag wil ik weten wat mijn mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt op dit moment zijn? Ik zie zelf als enige mogelijkheid omscholen naar een heel ander vakgebied, of anders bijscholen. Maar dat zie ik zelf niet als een reële keuze gezien de kosten en mijn huidige leeftijd van 59 jaar.

07-11-2022 Vraag van John

Beste John,
Wat je beschrijft is zeker niet eenvoudig! Na een dienstverband van 43 jaar nog op zoek moeten naar ander werk. En dat dan vanuit een heel intern gerichte, specifieke werkomgeving!
Wat ik je op dit moment kan adviseren, is te onderzoeken welke werkzaamheden bij defensie niet persé bij het 'functieprofiel' hoorden, maar vooral ook door jou erg leuk gevonden werden. Werkzaamheden, die je als het ware op het lijf geschreven waren. Dat is je vertrekpunt voor je nieuwe carrière. Wie ben ik als persoon en wat heb ik daar tot nu toe in mijn (werk)leven van laten zien? Je neemt vooral jezelf mee in je nieuwe loopbaan. Daarmee is niet gezegd dat het eenvoudig is om ander werk te vinden, maar het is wel een belangrijk stap om je werkplezier de resterende acht jaar van je loopbaan 'overeind te houden'. Zelfs als dat omscholen betekent!
Ik wil je daarbij ook begeleiden. Als je behoefte hebt aan meer informatie over mijn loopbaancoaching, bel me dan (06-8105 1689) of kijk eens op mijn website www.mijnkijkopwerk.nl
Ik wens je veel succes! Simon Compagnie, loopbaancoach

07-11-2022 Antwoord door Simon

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40