Vraag

Ik zou graag van straatmaker naar beveiliger worden

Ik ben 32 en 6 jaar werkzaam in de wegenbouw en ik merk nu dat me lichaam het hele dagen op je knieën zitten of voorover gebukt staan niet leuk vind. Ik heb nu al last van1 knie en me rechterhand heb ik ook pas in het gips mee gezeten, dus het wordt tijd voor een nieuwe baan. Ik heb beveiliger altijd al geambieerd, maar ik heb geen diploma's ervan en ik weet niet hoe ik moet beginnen.
Wat kunt u mij adviseren?

Mike

07-11-2022 Vraag van Mike

Hallo Mike,
een goede keus om nu te kijken of je een andere baan kunt krijgen.
het beste kun je contact opnemen met een beveiligingsbedrijf in de buurt.
zij kunnen je goed adviseren en als ze zelf mogelijkheden zien, hebben ze ook opleidingen. of het mogelijk is, hangt ook af van het niveau van je vooropleiding.

07-11-2022 Antwoord door H

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Mike,
Heb je ook met mensen die in de beveiliging zelf werken gesproken, zodat je ook weet of jouw ideeen van dat werk ook kloppen met de praktijk? Klopt het dat je nu nog werkt als stratenmaker?
Heb je ook al eens met jouw werkgever gepraat over jouw ideeën om over te stappen naar de beveiliging? Misschien kunnen zij ook met je meedenken over mogelijkheden? Vraag ook eens een intakegesprek met een bedrijf dat de opleiding tot beveiliger aanbiedt. IN een intakegesprek kun je ook bespreken wat voor joude beste stappen zijn en kun je ook een eerste reactie krijgen of dit werk ook een zou passen. En als je zelf de opleiding moet betalen, dan zijn die kosten aftrekbaar bij de aangifte Inkomstenbelasting ( drempelvrije voet is €250,-). Je kunt ook met beveiligingsbedrijven bespreken of het mogelijk is dat jijzelf bijv. de opleiding betaalt en bij hen stageloopt en na behalen diploma bij hen kunt gaan werken?

Kun je hier mee verder?
Veel succes,
Carla Huppelschoten
Info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl

07-11-2022 Antwoord door Carla

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Mike,
Kijk eens bij http://www.fundeon.nl/werknemer/loopbaantraject-bouw-infra. Mogelijk kom je in aanmerking voor een gesubsidieerd loopbaantraject speciaal ontwikkeld voor werknemers in de Bouw & Infra sector die binnen of buiten de bouw hun mogelijkheden willen onderzoeken. Mocht je daar geen beroep op kunnen doen, dan nodig ik je graag uit om een coachingsgesprek bij Dieksta Loopbaanadvies te komen voeren (Amstelveen). Wij kunnen je mogelijkheden eens goed op een rij te zetten, zodat je verdere stappen kan zetten in je gewenste richting. Succes!
Bobby Diekstra
bobby@diekstraloopbaanadvies.nl
www.diekstraloopbaanadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Bobby

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste beroepskeuze traject

Wij vergelijken het beroepskeuze aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passsende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Beroepskeuze traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40