Over het ontstaan van Werksite

Missie:
De arbeidsmarkt transparant maken en drempels bij het verkrijgen van professioneel loopbaanadvies wegnemen.

 

Visie:
Wij brengen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar. Dat begint op het moment dat iemand een studie- en beroepskeuze moet maken. Het eindigt bij het geven van deskundig pensioenadvies. Zodra iemand de arbeidsmarkt betreed krijgt hij met lastige vragen te maken, waarbij professioneel loopbaanadvies uitkomst kan bieden. Door vraag en aanbod bij elkaar te brengen bieden wij meerwaarde naar alle betrokken partijen. De meerwaarde zit o.a. in het maken van een goede match. Deze waarde vertaalt zich naar omzet voor onze onderneming. Gedurende het hele arbeidsproces kunnen mensen met hun vragen bij onze website terecht. Naast professioneel loopbaanadvies, is het mogelijk om altijd een geschikte vacature of opleiding te vinden. Zo willen wij klanten binden tijdens de gehele loopbaan.

 

Het ontstaan van de grootste carrièresite van Nederland:
Werksite is niet zomaar uit de lucht komen vallen. In 2003 is deze website gestart door Tom Spitters. Hij is nog altijd de eigenaar van Werksite.

Tom: "Na mijn HBO-studie heb ik werkervaring opgedaan bij twee reclamebureaus. Ik dacht altijd dat het werken in de reclamebranche mij gelukkig zou maken, maar de praktijk was helaas anders. In mijn commerciële rol binnen de reclamewerled had ik veel stress en kon weinig van mijn creativiteit kwijt. Na 4 jaar studeren sta je dan opeens voor een lastig dilemma. Wat kan en wil ik nog meer? Om tot een antwoord te komen ben ik een half jaar naar Australië gegaan. Daar heb ik mijzelf opnieuw leren kennen. Ik heb gekeken waar ik van nature aanleg voor heb, waar ik vanuit mijn hobby's veel tijd in stop en waar ik energie van krijg.

Gerrit Zalm
Dat wat mij energie geeft is creativiteit en het helpen van anderen. In 1994 ben ik bijvoorbeeld 6 maanden met de Verenigde Naties en ECMM in Bosnië geweest. Het kunnen brengen van hoop, water en voedsel bij de mensen die het slachtoffer waren van de burgeroorlog gaf mij veel voldoening. Veel meer dan het commerciële succes dat reclamebureaus nastreven. Het leukste aan de reclamebranche is het bedenken van steeds weer nieuwe manieren om de doelgroep enthousiast te krijgen. Zodra ik terug was uit Australië ben ik dan ook als freelance tekstschrijver gaan werken. Daarnaast begon ik websites te ontwerpen. En ik kwam met het idee van Werksite.
De eerste gedachte rond Werksite was eenvoudig. Je nodigt zoveel mogelijk mensen uit om de voor- en nadelen van hun beroep te omschrijven, zodat anderen kunnen lezen wat dit beroep in de praktijk met zich meebrengt. Meestal lees je alleen maar de leuke verhalen. Na één jaar waren er 300 mensen die hun werkervaring hadden gedeeld. Zo ook Gerrit Zalm, toen nog Minister van Financiën.

Opeens ging het hard. Aan de website werd een gratis beroepskeuzetest toegevoegd. Niemand had op dat moment een gratis beroepskeuzetest op zijn website. Binnen no-time stonden we daarmee nummer 1 in Google. Een jaar later kwam de gratis studiekeuzetest en weer een jaar later de gratis iq-test. Allemaal met het idee om onze bezoekers te helpen bij hun loopbaan en succesvol de eigen talenten te laten gebruiken. Om de bezoekers goed van dienst te zijn kwamen er ook vacatures en opleidingen op de website. Dit past binnen de visie om onze leden te helpen vanaf het moment van beroepskeuze tot aan het pensioen.

10 jaar trotse eigenaar
Na 10 jaar ben ik nog steeds de trotste eigenaar, met volop ideeën om de arbeidsmarkt transparant te maken. Belangrijke partners zoals NTI, LOI, NationaleVacaturebank, NHA zijn al geruime tijd klant. Met een team van 5 man bedienen wij meer dan 1.000 klanten. Iedereen die professioneel met de arbeidsmarkt bezig is kan zich bij ons aansluiten. Het is ons doel om werkend Nederland tijdens de hele loopbaan te helpen aan een succesvolle carrière.

Onder succes verstaan wij niet dat je veel geld verdient. Juist niet. Succes wordt wat ons betreft bepaald door geluk, enthousiasme, je talenten op een positieve manier gebruiken en genieten van alles wat je leert tijdens het werken met anderen.

Wanneer je niet gelukkig bent in je werk, dan kan dat grote gevolgen hebben. Daar hebben we in 2008 al eens onderzoek naar gedaan. Daaruit bleek dat 80% van de Nederlanders spijt heeft van zijn beroepskeuze. In 2013 was dit nog 57%. De financiële crisis maakt ons blijkbaar gelukkiger, of minder kritisch.

Het effect van een gratis beroepskeuzetest
Een groot deel van onze bezoekers maakt een gratis persoonlijkheidstest. Vooral de beroepskeuzetest is nog altijd erg populair. Daarmee helpen we iedere dag heel veel mensen bij het vinden van een geschikt beroep. Dat is de eerste stap die gezet moet worden. Maak je een foute keuze, dan blijf je altijd denken dat het gras groener is bij de buren.

Begeleiding bij je loopbaan begint bij het maken van een beroepskeuze en stopt bij goed pensioenadvies. Tijdens je loopbaan kun je altijd bij ons terecht met je vragen. Loop je vast in je baan, wil je advies over een sollicitatiegesprek, zoek je een vacature of opleiding, moet je deelnemen aan een outplacementtraject of wordt je ontslagen? Wij hebben 750 loopbaanadviseurs op de website, die jouw vragen kunnen beantwoorden.

Bewustwording
Zodra je weet welke baan je wilt beoefenen is het veel makkelijker om een studie te kiezen. Uiteraard kan het ook andersom. Je kiest een algemene studie om later te ontdekken welke beroepen je aanspreken. Kies je studie bewust. Vergelijk het complete aanbod op onze website en ontvang brochures van opleidingen en cursussen die jou aanspreken.

Het vinden van een baan is belangrijk om een leuke carrière te kunnen ervaren. Op onze website staan 40.000 vacatures. Iedere dag komen er weer nieuwe bij. Wij houden ze actueel en zorgen dat je deze makkelijk kan doorzoeken. Van stageplaats tot directeur, van krantenjongen tot piloot. Er is voor iedereen een geschikte vacature te vinden."

We kunnen nog veel meer aan je kwijt. Over onze 520.000 nieuwsbriefleden, dat we over 440.000 kandidaten en CV’s beschikken. Maar neem gewoon contact met ons op wanneer je een vraag hebt. Het is eenvoudig. Wij zijn zeer transparant en makkelijk bereikbaar.
Telefoon: 085 – 40 195 40