Vergelijk 0 MKB, Horeca & Toerisme opleidingen en cursussen

Ontdek en vergelijk de kosten van 0 opleidingen en cursussen, in de rubriek MKB, Horeca & Toerisme. Lees ervaringen en reviews over de diverse onderwijsinstellingen.

Bel met onze adviseurs

ma t/m vr 08:30 - 21:00 uur

085 - 40 195 40

MKB, horeca en toerisme: opleidingen en cursussen vergelijken

Als klantvriendelijkheid bij jou hoog in het vaandel staat en je altijd dienstbaar bent naar anderen, denk er dan goed over na om een studiekeuze richting MKB, horeca en toerisme te doen. Maar misschien werk je nu vooral cijfermatig en wil je graag aan de slag door je handen uit de mouwen te steken. Dan zou je jezelf kunnen omscholen naar een baan binnen MKB, horeca en toerisme. Er zijn genoeg cursussen, opleidingen en trainingen op het gebied van MKB, horeca en toerisme te vinden.


MBO-studie

Met de MBO-studie Commercieel Toeristisch Management (CTM), word je voorbereid op een leidinggevende positie binnen het toerisme. Behalve bij reisbureaus kun je zo aan de slag bij diverse luchtvaartmaatschappijen en hotelketens. Een andere gerichte MBO opleiding is de Middelbare Hotelschool, waar alle facetten van horeca en toerisme worden bijgebracht. Een doorstroom naar een HBO-studie is na het behalen van dit diploma heel goed mogelijk. Je kunt dan namelijk verder studeren aan de Hogere Hotelschool of de opleiding Internationaal Toeristisch Management (ITM) volgen.


MKB

Ambieer je meer een carrière binnen het Midden Klein Bedrijf (MKB)? Met een toeristische MBO- of HBO-studie kun je met gemak aan de slag binnen het MKB. Misschien is het wel je droom om binnen het MKB een eigen horecaonderneming te starten. In dat geval is het wellicht een goed idee om in deeltijd de opleiding Praktijkdiploma Ondernemer MKB te volgen. Naast je studie, kun je meteen dat wat je geleerd hebt in de praktijk uittesten. Via internet zijn er diverse thuisstudies op het gebied van MKB, horeca en toerisme te vinden.


HTRO

Heb je een beroepskeuze gemaakt en wil je graag een loopbaan binnen het MKB, horeca of toerisme, dan zijn er nog diverse gerichte opleidingen te vinden. Eén daarvan is de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO), waarin nadruk wordt gelegd op communicatie, ondernemerschap en toeristisch juridische voorwaarden. Het vergelijken van diverse opleidingen binnen MKB, horeca en toerisme is altijd aan te raden, omdat er een behoorlijk verschil in kosten, inhoud en duur van de opleidingen kan zitten.


Nog geen opleidingen en cursussen aanwezig om te tonen.

Artikelen over 'mkb, horeca & toerisme'

SOLLICITEREN

Ondanks de vele pagina’s personeelsadvertenties in de zaterdagkranten, de vele vacaturesites op internet...

Outplacement

Automatisering, reorganisatie, een arbeidsconflict, economische crisis, uitbesteden van werkzaamheden: om deze...

Stage lopen

Wanneer je afstudeert heb je nog geen werkervaring. Hoewel, is dat eigenlijk wel zo? Je kunt de drie of zes...