Vergelijk 23 Makelaardij & Vastgoed opleidingen en cursussen

Ontdek en vergelijk de kosten van 23 opleidingen en cursussen, in de rubriek Makelaardij & Vastgoed. Lees ervaringen en reviews over de diverse onderwijsinstellingen. De gemiddelde score is 8,6.

Bel met onze adviseurs

ma t/m vr 08:30 - 21:00 uur

085 - 40 195 40

Makelaardij en vastgoed: opleidingen en cursussen vergelijken

Wanneer jouw beroepskeuze zich richt op de makelaardij en vastgoed, dan trekt het je ongetwijfeld aan om gebouwen te taxeren, te onderhandelen en om potentiële kopers te adviseren. Dit zijn allemaal competenties die in de makelaardij en vastgoed van toepassing zijn. Om in de makelaardij en vastgoed sector te werken, heb je wel een opleiding nodig. Dat kunnen cursussen en trainingen zijn zoals de Introductiecursus voor Makelaardij en Vastgoed (IMV), maar ook worden er erkende opleidingen aangeboden op MBO- en HBO-niveau.


MBO-studie

Tijdens de MBO-studie Makelaardij en Vastgoed komen bouwkundige, juridische en economische aspecten aan de orde. Hiermee vergroot je behalve je kennis ook je kans op de arbeidsmarkt. Veel makelaarskantoren bieden alleen een de kans op een goede loopbaan, wanneer je in het bezit bent van een diploma. Voorafgaand aan je studiekeuze, is het aan te raden om de diverse opleidingen op het gebied van makelaardij en vastgoed met elkaar te vergelijken. Zo kunnen de kosten enorm verschillen alsook de inhoud van de opleiding en de begeleiding tijdens je studie.


Direct aan de slag

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om direct aan de slag te gaan binnen de makelaardij en vastgoed. Je kunt het combineren door in deeltijd te studeren via een BBL-traject van een erkende MBO-opleiding. Uiteraard kun je ook verder studeren door een HBO-studie te volgen. Met de HBO-opleiding Vastgoed en Makelaardij vergroot je je carrièrekansen en kun je zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid aan de slag.


Verschillende banen

Met een opleiding op het gebied van makelaardij en vastgoed kun je werken als makelaar maar ook als beleidsmedewerker bij gemeentes. Zelfs werken bij een pensioenfonds is een mogelijkheid, waarbij je advies uitbrengt over vastgoed beleggingen. Wanneer je nog niet binnen de makelaardij en vastgoed werkt, is omscholen door middel van thuisstudies altijd een optie.


Artikelen over 'makelaardij & vastgoed'

SOLLICITEREN

Ondanks de vele pagina’s personeelsadvertenties in de zaterdagkranten, de vele vacaturesites op internet...

Outplacement

Automatisering, reorganisatie, een arbeidsconflict, economische crisis, uitbesteden van werkzaamheden: om deze...

Stage lopen

Wanneer je afstudeert heb je nog geen werkervaring. Hoewel, is dat eigenlijk wel zo? Je kunt de drie of zes...