Vergelijk 44 Inkoop & Logistiek opleidingen en cursussen

Ontdek en vergelijk de kosten van 44 opleidingen en cursussen, in de rubriek Inkoop & Logistiek. Lees ervaringen en reviews over de diverse onderwijsinstellingen. De gemiddelde score is 8,6.

Bel met onze adviseurs

ma t/m vr 08:30 - 21:00 uur

085 - 40 195 40

Opleidingen en cursussen inkoop en logistiek vergelijken

Opleidingen op het gebied van inkoop en logistiek zijn praktijkgericht en direct toepasbaar. Wanneer je al werkt in het inkoopvak, maar nog niet zoveel kennis hebt van inkoop en logistiek, is het altijd mogelijk om cursussen of trainingen te volgen. Sta je aan het begin van een beroepskeuze en lijkt het je leuk om met inkoop en logistiek bezig te zijn, dan zijn er diverse mogelijkheden om hier een MBO-studie of een HBO-studie voor te volgen.


MBO-studie

Op MBO niveau zijn er talloze opleidingen op het gebied van inkoop en logistiek te vinden. Van Manager opslag en vervoer tot Integrale logistiek. Maar ook Inkoopmanagement en Voorraadbeheer zijn opleidingen die je goed voorbereiden op de praktijksituatie binnen inkoop en logistiek. Hierna kun je verder studeren op HBO-niveau, waarmee je je loopbaan een extra stimulans geeft. Het vergelijken van de verschillende opleidingen is wel belangrijk. Zo weet je precies welke opleiding inkoop en logistiek voor jou is weggelegd.


Inkoop

Inkopen is een echt vak waarbij je specifieke kennis en vaardigheden voor nodig hebt. Wat is de beste leverancier en aan welke voorwaarden moet deze voldoen? Op wat voor manier is de logistiek binnen een bedrijf behalve efficiënt ook effectief? Na het behalen van je diploma van een opleiding op inkoop en logistiek gebied, weet je feilloos antwoord op dergelijke vragen en ben je goed voorbereid op een carrière binnen de inkoop en logistiek. Werk je nog niet in deze branche, maar heb je wel interesse? Omscholen is dan altijd een optie.


Studiekeuze

De meest gerichte HBO-studie inkoop en logistiek is de opleiding Strategisch inkoopmanagement. Wil je meteen aan de slag, dan is het aan te raden om op MBO niveau een studiekeuze te doen. Tijdens het BBL-traject kun je namelijk naast je werk in deeltijd studeren. Wil je voltijds werken, dan is het aan te raden om je te richten op thuisstudies.


Volop werk

Op het gebied van inkoop en logistiek is meer dan genoeg werk te vinden. Behalve in de haven van bijvoorbeeld Rotterdam, is het ook heel goed mogelijk om bij een groot productiebedrijf aan de slag te gaan. Wanneer je gedurende je studie ook werkzaam bent in het vakgebied inkoop en logistiek, is het zelfs mogelijk dat je werkgever een gedeelte van de kosten van je studie voor zijn rekening neemt.


Artikelen over 'inkoop & logistiek'

SOLLICITEREN

Ondanks de vele pagina’s personeelsadvertenties in de zaterdagkranten, de vele vacaturesites op internet...

Outplacement

Automatisering, reorganisatie, een arbeidsconflict, economische crisis, uitbesteden van werkzaamheden: om deze...

Stage lopen

Wanneer je afstudeert heb je nog geen werkervaring. Hoewel, is dat eigenlijk wel zo? Je kunt de drie of zes...