Wij hebben een overzicht gemaakt van populaire boeken op het gebied van werk en opleiding. Je kunt deze direct bestellen. Maak een keuze uit de volgende onderwerpen:

Boeken over loopbaan

 • De kunst van het geluk op het werk

  Dalai Lama

  Harmonie tussen je werk en je privé-leven

  De Dalai Lama leert u om te gaan met jaloerse collega's, conflicten en (onterechte) kritiek, zodat er harmonie ontstaat tussen uw werk en uw privé-leven. Kunt u op uw werk niet uzelf zijn? Heeft u het gevoel u elke ochtend in een keurslijf te moeten hijsen? Ondanks uw chef collega's kunt u wel degelijk gelukkig zijn op uw werk. Gewoon door uzelf te zijn. ... meer »

 • Hoe word ik een rat

  Joep Schrijvers

  Konkelen, streken uithalen en samenzweren zijn in een organisatie een alledaagse bezigheid. Wie spant met wie samen? Wie zijn er 'twee handen op één buik'? Wie manipuleert wie, waartoe en hoe? Mensen die vertrouwen op de formele verhoudingen, op het 'nette' spel ... meer »

 • 100 Loopbaanversnellers

  J. Arets & V. Heijnen

  100 Loopbaanversnellers helpt je het beste uit jezelf te halen, en te kiezen voor de loopbaan die bij jou past. Tips, best practices en prikkelende citaten motiveren je om te werken aan je visie en je doelen. Toets je zelfbeeld, zorg ervoor dat je feedback krijgt en ontwikkel ... meer »

 • Carrièreverandering voor Dummies

  Carol L. MacClelland & Deke MacClelland

  Ooit eraan gedacht om de baan waar je al jaren over droomt werkelijkheid te laten worden? Carol L. McClelland laat je nadenken over wat je sterke punten zijn, wat je werkelijk wilt en hoe je dit kunt bereiken. Ze leert je een actieplan opstellen waardoor je de moed krijgt ... meer »

 • Alles over loopbaanplanning

  J.J.R. van Minden

  Een loopbaan is de eigen verantwoordelijkheid geworden van iedere werknemer. Uitgegroeid, opgebrand, uitgeblust of om andere redenen op zoek naar een andere (loop)baan? Dit boek verschaft instrumenten om de eigen loopbaan ... meer »

 • Eerste Hulp Bij Ontslag

  M.E.J. van Gelderen

  Ontslag is een fenomeen waar bijna iedereen vroeg of laat wel eens mee te maken krijgt. Het roept bij de betrokkenen altijd veel emoties op en zeker in economisch mindere tijden is ontslag aan de orde van de dag. De complexe regelgeving op het gebied van het ontslagrecht ... meer »

 • Coach jezelf naar succes

  Talane Miedaner

  Wil je meer uit jezelf, je leven, je werk halen? Wil je meer tijd hebben, succesvoller zijn, meer voldoening ondervinden? Coaching is de nieuwste en uiterst effectieve manier om je doelstellingen te bepalen en te realiseren. 'Coach jezelf naar succes' is je eigen persoonlijke ... meer »

 • Wat is jouw excuus?

  J.P. Foppe

  Heb je wel eens geprobeerd met je voeten een ei te bakken, je zonder handen aan te kleden of auto te rijden met je voeten? De Amerikaan John Foppe is zonder armen geboren en komt dagelijks tal van dit soort dingen tegen die voor ... meer »

Boeken over psychologische tests

 • Alles over psychologische tests

  J.J.R. van Minden

  Bij het verschijnen van de eerste druk van Alles over psychologische tests brak groot tumult los. De boodschap van dit boek was: testkandidaat, laat je niet willoos naar de slachtbank voeren en bereid je goed voor, want daarmee verbeter je je resultaten. Alle keukengeheimen ... meer »

 • De kleine assessmentgids

  Wim Bloemers

  Assessment betekent niet meer dan het in kaart brengen van zaken of eigenschappen, maar in de hier bedoelde betekenis gaat het vooral om persoonlijke eigenschappen, met andere woorden: in een assessment worden uitspraken gedaan over wat voor soort persoon ... meer »

 • Test jezelf

  William Bernard & Jules Leopold

  Wat is je IQ? Kun je logisch denken? Ben je muzikaal begaafd? Hoe groot is je technisch inzicht? Ben je een goede minnaar?
  Beantwoord de vragen in dit boek en meet je IQ, aanleg en persoonlijkheid. Bijzonder nuttig bij het maken van ... meer »

 • Slagen voor elke psychologische test

  Peter Weller

  Slagen voor elke psychologische test geeft u de ultieme training waardoor u gegarandeerd een aanmerkelijke voorsprong neemt. U leert volgens welke principes de verschillende tests zijn opgebouwd, waardoor u zich doelmatiger ... meer »

 • Assessment doen

  Bas Kok & Ferry de Jongh

  Assessment doen: hoe kom je voor de dag? Wat zit erin, wat haal je eruit? En bovenal: hoe werkt het voor jou?
  Na het lezen van "Assessment doen: ­Hoe werkt het voor jou?" weet je niet alleen alles over assessments. Je leert ook ... meer »

 • Het psychologisch onderzoek

  Wim Bloemers

  In Nederland worden jaarlijks zo'n 500.000 mensen psychologisch getest. Met behulp van deze volledig herziene editie van HET PSYCHOLOGISCH ONDERZOEK kunt u zich voorbereiden op alle mogelijke tests en assessmentopdrachten. Het boek ... meer »

Boeken over werkdruk

 • Prioriteiten

  Stephen R. Covey

  Covey raakt in dit boek de kern van de problematiek waar velen in hun leven mee worstelen. Ze vragen zich af of er wel voldoende evenwicht is tussen werk en privéleven, of ze niet geleefd worden door principes van efficiëntie en resultaten in plaats van prioriteiten ... meer »

 • Wat maak ik van mijn leven?

  Ed Nissink

  Wat is werkelijk vrij zijn? Vaak houden we ons bewust of onbewust - aan allerlei normen en conventies, waar we eigenlijk niet achter staan. Of we gedragen ons zoals anderen vinden dat we ons zouden moeten gedragen, zonder het zelf ... meer »

 • De pocket van de RUST

  Paul Wilson

  Moe, een opgejaagd gevoel en vage pijn. Komt u dit bekend voor? En wilt u dat veranderen? Dé oplossing is rust. Paul Wilson, goeroe op het gebied van de rust, beschrijft 120 succesvolle technieken om lichamelijk én geestelijk te ontspannen. Zijn beproefde methodes ... meer »

 • Hoe overleef ik mijn collega's?

  Jan Yager

  Hoe ga je om met collega's en met je baas, ook als ze lastig zijn? Daarover gaat het boek 'Hoe overleef ik mijn collega's?' Jan Yager typeert de bijzondere relatie met mensen op je werk als 'collegaschap' ('workship'). Een collega is meer dan ... meer »

 • Kantoorlog

  Martijn Vroemen

  In dit boek wordt verteld en verklaard wat er mis gaat in Kantoren en hoe Kantoorbewoners daar ongelukkig van worden. Hoe zij klagen, zich beklagen en elkaar aanklagen. En vooral: waarom ze dit alles in stand houden. Dit boek is een aanklacht tegen ... meer »

 • Assertief op het werk

  C. van Dijk

  Tijdens een vergadering niets durven zeggen. Werk aanvaarden waar u eigenlijk geen tijd voor hebt. Met een grote boog om conflictsituaties heen lopen. Dit soort sub-assertief gedrag kan het u in werksituaties knap lastig maken. Veel mensen doen zichzelf te kort ... meer »

 • Het managen van geschillen thuis en op het werk

  D. Dana

  Een mediator is een onpartijdig bemiddelaar, die bij het oplossen van conflicten zorgt dat de emoties en belangen van de conflictpartijen een juiste plaats krijgen. Bij doe-het-zelf-mediation wordt de rol van de bemiddelaar door de conflictpartijen zelf ... meer »

Boeken over solliciteren

 • Solliciteren via LinkedIn

  Aaltje Vincent & Jacco Valkenburg

  Netwerken is de manier om nieuw werk te vinden. En dit gebeurt steeds meer online. Vooral LinkedIn is een veelgebruikt netwerk om je zakelijke contacten mee te onderhouden. En daarmee is het uitermate geschikt om gevonden te worden, een nieuwe baan te zoeken of opdrachten voor je bedrijf binnen te halen. Tijd om er actief gebruik van te maken en de mogelijkheden volledig te benutten. ... meer »

 • Sollicitatiegesprekken voor Dummies

  Douglas Kennedy & Joyce Lain Kennedy

  Gieren de zenuwen door je lijf bij een sollicitatiegesprek? Ontspan je! Deze handleiding staat boordevol nuttige tips en voorbeelden. Je leest hier hoe je van je sollicitatiegesprek een succesnummer maakt waarmee je gegarandeerd die felbegeerde baan in de ... meer »

 • Het complete handboek solliciteren

  Raymond Briels

  Raymond Briels is van mening dat door de juiste voorbereiding en instelling het sollicitatieproces heel wat succesvoller kan verlopen. Hij beschrijft in dit handboek van A tot Z alle facetten die noodzakelijk zijn om succesvol een sollicitatieprocedure ... meer »

 • Alles over salarisonderhandelingen

  J.J.R. van Minden

  Bent u op zoek naar een (nieuwe) werkkring? Vroeg of laat zult u met de werkgever over zaken als arbeidscontract en salaris moeten spreken!
  Bent u tevreden en gelukkig in uw huidige functie? U zult waarschijnlijk vaak genoeg denken aan een verbetering van ... meer »

 • Solliciteren op z'n Nederlands

  Wim Bloemers & A. Tempelaar

  Dit boek is voor jou geschreven. Het staat vol tips en uitleg over Nederlandse sollicitatieprocedures: waar en hoe je moet beginnen met zoeken naar een baan, hoe je een goed cv schrijft, hoe je succesvol sollicitatiegesprek voert, en nog veel meer. Als je dit boek gelezen hebt ... meer »

 • 100 succesvolle sollicitatiebrieven

  De sollicitatiebrief is vaak het eerste contact van u met uw toekomstige werkgever, Aangezien eerste indrukken erg belangrijk en vaak bepalend zijn voor succes of falen, dus voor het wel of niet uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek, moet uw sollicitatiebrief voldoen ... meer »

 • Solliciteren is werken / druk 4

  Gerrit Lettinga

  Solliciteren is werken is een praktische handleiding solliciteren voor iedereen, met of zonder werkervaring. Het boek geeft gerichte adviezen en goede tips voor elk aspect van een sollicitatie, zodat kandidaten in staat zijn een compleet beeld van ... meer »

Boeken over burnouts

 • Hoe ga je een burn-out te lijf

  B. Bronsberg & N. Vestlund

  Barbaro Bronsberg en Nina Vestlund hebben allebei zelf een burn-out gehad. Inspirerend en humoristisch geven ze tips hoe je grenzen kan stellen en nee zeggen, of juist ja. Ook wijzen ze op het belang van ontspanning en luisteren naar ... meer »

 • Arbeids re-integratie na een burn-out

  M. Kjellman

  Een medewerker meldt zich ziek vanwege een 'burn-out'. Wat doe je dan als leidinggevende en wat kun je beter laten? In hoeverre is de werkgever verantwoordelijk voor de ontstane situatie en wat is zijn rol in het herstel- en re-integratieproces dat deze werknemer nu zal gaan doorlopen? ... meer »

 • De rups die al een vlinder was

  A. Ischa

  Het persoonlijke verslag van een vrouw die een weg zoekt uit haar burn-out. Op heldere directe wijze vertelt Anna Ischa over haar gevoelens en gedachten. Ze beschrijft haar diepste angsten en grootste wensen. Haar onzekerheden en tekortkomingen. De diepe dalen ... meer »

 • Behandelingsstrategieën bij burnout

  De belangstelling voor burnout blijft groot. Sinds in 1996 het boek Behandelingsstrategieën bij burnout verscheen is de wetenschappelijke belangstelling voor oorzaken, diagnostiek en behandeling van burnout zodanig sterk toegenomen dat een grondige ... meer »

 • Van burn-out ... ... naar heelheid

  Karen M. Hamaker-Zondag

  'Het meisje zonder handen' is een prachtige symbolische weergave van de hedendaagse burn-out problematiek en van de onbalans tussen mannelijke en vrouwelijke waarden in onze cultuur. In dit boek belicht Karen stap voor stap de diepere wijsheid van ... meer »

 • Het Voetstuk

  Marcel Pieterman

  Marcel Pieterman neemt ons mee in de leef- en gevoelswereld van Paul Kimme nieuwe projectmanager bij Honsbold International. Een nieuwe baan, dus nieuwe kansen. Dat laatste blijkt echter heel anders uit te pakken voor Kimme, die zijn privé-leven door de zakelijke ... meer »