Werkervaringen & Beroepen

Je kunt hier over ruim 400 beroepen verschillende werkervaringen lezen. Onze bezoekers hebben over hun beroep de voor- en nadelen beschreven. Hierdoor weet jij direct of een beroep bij jouw persoonlijke interesses past. Je kunt beroepen zoeken door een beginletter van het beroep te selecteren. Of je zoekt een beroep eenvoudig via de zoekbox.

Heb jij een leuke baan? Vul dan het formulier in om ook jouw verhaal aan onze database toe te voegen.

Wist je dat...

Werksite een gratis sollicitatiecursus t.w.v. € 69,- weg geeft?

OP=OP!

Werkervaringen: Directie Chauffeur


Branche:
Handel
Functie-categorie:
Overige
Auteur:
Niet bekend

Ik ben werkzaam als directie-chauffeur voor een beursgenoteerde internationale handelsonderneming in Amsterdam Zuidoost. Hiervoor, waar ik mijn opleiding voor gevolgd heb, was ik electronicamonteur, het kan verkeren!
Ik voel me als een vis in het water. Let wel: voor singles is het een ideaal beroep, immers, je hoeft met niemand rekening te houden aangezien dit vak (of is het een roeping?) zeer onregelmatig KAN zijn. Wanneer je dit beroep kiest en je bent, zoals ik, getrouwd, praat het hele gebeuren dan zorgvuldig door met je echtgenote, want na 13 jaar kan ik je vertellen, dat dit vak enorm veel van je huwelijk vergt!! Ik ben dan ook gezegend met een fantastische vrouw!!
Eerst wil ik ook graag een misvatting uit de weg ruimen, je hebt een directie-chauffeur of een privé-chauffeur. Deze laatste categorie is in dienst van een particulier, en dus geheel afhankelijk van de grillen en grollen van zijn baas. Vaak zijn deze chauffeurs ook meteen tuinman en hondenuitlaatservice...
De directie-chauffeur is in dienst van het bedrijf, en staat ter beschikking van de voorzitter/president van dat bedrijf. Wanneer die beste man vertrekt komt er gewoon weer een nieuwe voor in de plaats.
Elke directiechauffeur heeft de volle verantwoording voor zijn of haar baas en de logistiek daarvan. Ik werk nauw samen met zijn secretaresse, en gedrieën vormen wij een hecht team.
Elke chauffeur heeft zijn eigen unieke invulling van de dagelijkse werkzaamheden, dat is per bedrijf zeer verschillend. Ik heb collega's die de hele dag af zitten te wachten totdat er een ritje is. Ikzelf ben naast het chauffeuren ook voorzitter van de Personeelsvereniging, en hou me vaak bezig met het maken van Powerpoint presentaties.
Ik sta 's morgens om 05.30 op, en weet nooit hoe laat ik 's avonds weer thuis ben. Door de mand genomen, zo rond 18.00 uur ALS er niets aan de hand is. Vaak zijn er diners en dan, dat weten de meeste mensen niet, ben ik vaak nog aan het werk wanneer anderen in hun bedje kruipen. Maar, 's avonds een vent, 's morgens een vent, en gewoon weer om 05.30 op!
Aan het einde van de week breekt je dat nog weleens op, wat resulteert in het dichtvallen van de oogjes tijdens het 8 uur journaal...
Wij rijden zo'n beetje door Nederland, Duitsland en België.
Ik rij zo'n 80.000 Km per jaar in een niet onverdienstelijk automobiel... een nieuw model BMW 735 iL. Deze auto is geleased, dus om de 150.000 km een nieuwe!
Wanneer je zoals ik een vaste baas hebt, dan rij je in 90% van de gevallen naar dezelfde adressen. Het wachten is natuurlijk één van de belangrijke factoren in dit vak. Je moet jezelf dan ook proberen te vermaken in de tijd dat je moet wachten. Ik neem zelf altijd mijn laptop mee, en ben lekker aan het webdesignen onderweg, of 's avonds kijk ik een dvd-tje op de pc. Moet ik wel de motor laten draaien, anders trek ik de accu's leeg...
Ook het veiligheidsaspect is, zeker tegenwoordig, erg belangrijk. Daar zijn speciale cursussen voor.
Het voorkomen van bepaalde situaties, beveiligend rijden, weten waar je bent, zodat je meteen kan reageren wanneer dat nodig is. Gelukig heb ik het nog nooit nodig gehad, maar twee collega's waren mij al voor; de chauffeur's van de heren Heineken en Heyn!!
Het is een veelzijdig vak, waar je, als je er de kans van het bedrijf voor krijgt, zelf heel veel aan kunt doen, en als het ware je eigen bedrijfje in het bedrijf krijgt!
Ik prijs mijzelf gelukkig met de baas en het bedrijf waar ik voor werk, en hoop dit te kunnen blijven doen tot ik er mee moet stoppen!

Zoek een beroep / werkervaring

Loopbaanexperts

En nu...?