Voltijd, deeltijd of thuisstudie?

Door Tom Spitters op 8 december 2010  

Wil je verder studeren of een nieuw carrièrepad inslaan? Dan heb je keuze uit meerdere vormen van studies. Hierbij doelen wij niet zozeer op MBO, bacheloropleidingen of masteropleidingen, maar op de wijze waarop je studeert. Als je persoonlijke situatie het toelaat om je volledig aan een studie te wijden, is een voltijdopleiding de logische keuze. Maar wanneer je één of meerdere kinderen hebt en van je baan afhankelijk bent, is een deeltijdstudie of thuisstudie wellicht een betere optie.

Hoe staat thuisstudie op je cv?
Voordat je een studievorm kiest, zul je natuurlijk eerst je baan- of promotiekansen inschatten. Wij kunnen ons daarom goed voorstellen dat je je afvraagt hoe thuisstudie op je cv staat. Dit is immers een relatief nieuwe vorm van studeren die vooral dankzij internet de laatste jaren een enorme vlucht heeft genomen.

Je hoeft je echter geen zorgen, want thuisstudies zijn van steeds hogere kwaliteit. Als je een potentiële werkgever ervan kunt overtuigen dat een thuisstudie in jouw geval de beste optie was, kun je deze gerust op je cv zetten. Zorg er wel voor dat je thuisstudies uitgebreid vergelijkt voordat je je voor één ervan inschrijft.

Waarom je thuisstudie op je cv moet zetten
Je curriculum vitae dient relevante informatie voor je (potentiële) werkgever te bevatten. Dit betekent niet dat je informatie weg mag laten, maar wel dat je relevantie studieonderdelen, vakken of opdrachten extra in het zonnetje mag zetten. Met een thuisstudie op je cv laat je bovendien zien dat je gemotiveerd bent. Ongeacht je situatie koos je er toch voor om door te studeren. Daarnaast laat je aan een werkgever zien dat je creatief bent, omdat je immers alternatieve studiemogelijkheden overwoog.

Wij maken het je graag makkelijk bij het vinden van een geschikte opleiding.
Vergelijk opleidingen en cursussen. Bekijk hieronder per rubriek alle studies, thuisstudies, cursussen en trainingen:

1. Administratief & Secretarieel
2. Arbo, Kwaliteit & Veiligheid
3. Bedrijfskunde & Management
4. Communicatie & Media
5. Financieel Economisch
6. Gezondheid, Sport & Welzijn
7. Hobby Cursussen
8. HRM & Personeelsmanagement
9. Inkoop & Logistiek
10. Internet, Informatica & ICT
11. Makelaardij & Vastgoed
12. Marketing & Reclame
13. MKB, Horeca & Toerisme
14. Opleiding & Onderwijs
15. Overheid & Non-profit
16. Persoonlijke Ontwikkeling
17. Psychologie & Pedagogiek
18. Recht & Juridisch
19. Sales & Klantgerichtheid
20. Talen
21. Techniek, Productie & Bouw

Plaats relevante opleidingen dus altijd op je CV. Een leuke hobbycursus is niet relevant. Je hobby's mag je zeker op je CV vermelden. Maar bekijk altijd goed of een gevolgde thuisstudie, deeltijd opleiding of voltijd studie relevant is voor de baan waar je naar solliciteert. Je doet er goed aan om je curriculum vitae aan te passen voor iedere baan waar je belangstelling naar uit gaat. Een sollicitatiebrief is maatwerk, een CV vaak ook.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Studeren'

Bekijk artikelen op categorie