Thuisstudie

Door Tom Spitters op 25 november 2011  

Een thuisstudie voor mensen met ambitie
Wanneer je een thuisstudie wilt volgen dan studeer je in je eigen tempo. De juiste thuisstudie vinden is nog best lastig. Door onze gratis studiekeuzetest te doorlopen ontdek je de thuisstudie die past bij jouw interesses.

Zoeken naar een geschikte cursus:
Je kunt ook direct zoeken naar de studie van je keuze. Gebruik daarvoor dit zoekvenster. Geef de naam op van de opleiding of cursus waar je meer informatie over wenst.


Thuis studeren en vrije tijd
Een thuisstudie vergt veel discipline. Jij moet jezelf kunnen motiveren om je studie steeds te blijven oppakken. Je zit niet in een klaslokaal met andere studenten. Hier moet je goed bewust van zijn. Een thuis studie zorgt er uiteraard voor dat je de vrije uurtjes zinvol invult. Na het afronden van de thuisstudie zul je een voldaan gevoel hebben.

Op HBO-niveau thuis studeren
Je kunt een thuisstudie op ieder niveau volgen. Er zijn volop opleidingen thuis op HBO-niveau te volgen. HBO-opleidingen hoef je dus niet aan een hogeschool te volgen. Bekende aanbieders van thuisstudies zoals NTI, LOI, NHA, Studieplan en Studiewereld Laudius bieden HBO-thuisstudies aan.

Thuisstudie en beroepskeuze
Voordat je aan een thuisstudie begint is het goed om een beroepskeuze te hebben gemaakt. Je ontdekt het beroep dat bij je past met onze gratis beroepskeuzetest. Dankzij de beroepskeuzetest kun je jouw thuisstudie beter afstemmen op je uiteindelijke doel: een beroep dat bij je past.

Een thuisstudie selecteren
Hoe weet je of je de juiste thuisstudie kiest? Juist bij deze vorm van studeren is je gevoel belangrijk. Maar je kunt je ook goed orienteren op het internet. Een overzicht van alle (deeltijd) opleidingen vind je bijvoorbeeld op deze pagina. Door op de verschillende thuisstudies, opleidingen en cursussen te klikken ontdek je direct of een thuisstudie aansluit bij je verwachtingen.

LOI
De LOI is een bekende aanbieder van cursussen welke je thuis kan volgen. Het volledige aanbod van LOI (Leidse Onderwijs Instelling) is te vinden op Werksite, zie www.werksite.nl/loi. Bij de LOI heb je de keuze uit meer dan 550 opleidingen. Van functiegerichte cursussen en beroepsgerichte MBO-opleidingen tot complete, officieel erkende HBO-opleidingen én universitaire opleidingen. Je vindt dus zeker een opleiding die bij je past.

NTI
Ook het NTI heeft een groot aanbod. Je kan er overigens ook voor kiezen om klassikaal les te volgen bij het NTI. Steeds meer onderwijsinstellingen voegen naast thuis te volgen opleidingen ook klassikale studies aan hun aanbod toe. Het NTI staat al ruim 65 jaar voor toonaangevend afstandsonderwijs. Het NTI biedt ruim 850 opleidingen en cursussen aan, van korte cursus tot volledige Masteropleiding. Bij het NTI studeert u waar en wanneer u dat wilt, met persoonlijke begeleiding. Op Werksite staan uiteraard de thuisstudies van het NTI. Bekijk ze hier: www.werksite.nl/nti

NHA
Een aanbieder van thuis studies waar je altijd voordeel krijgt is NHA. NHA richt zich minder op het hogere segment cursussen. Je kunt met iedere opleiding starten wanneer je wilt. Het is niet nodig om tot het begin van een nieuw schooljaar te wachten. Dit geldt dus óók voor de vmbo, havo, vwo en mbo opleidingen. Vandaag inschrijven betekent starten binnen enkele dagen! Ook het aanbod van NHA is te vinden op Werksite: www.werksite.nl/nha.

Studiewereld Laudius
Een relatief nieuwe speler op de markt is Studiewereld Laudius. Deze onderwijsinstelling maakt een flinke groei door. De cursussen van Studiewereld Laudius zijn te vinden op deze pagina: www.werksite.nl/studiewereld-laudius. Veel van deze beroepscursussen kunt u afsluiten met een landelijk officieel erkend diploma. Laudius werkt samen met diverse gerenommeerde partners en leidt op voor veelgevraagde diploma’s van instanties als de Associatie voor Praktijkexamens, NEMAS, SVMNIVO, SEFD, SVH, ECDL Nederland, CBR en CITO.

Studieplan
Studieplan heeft een groot aantal thuisstudies, tegen concurrerende prijzen. Vergelijk dus altijd het aanbod van Studieplan met de cursussen van de andere onderwijsinstellingen. Het lesmateriaal is zo slim opgebouwd dat je het gemakkelijk zelf kunt doorlopen. Dat maakt een docent overbodig. Omdat je niet hoeft te betalen voor wat je niet gebruikt, betaal je bij Studieplan zo weinig. Studieplan heeft meer dan 280 thuisstudies, cursussen en trainingen: www.werksite.nl/studieplan.

Kijk hier wanneer je alle opleidingen, cursussen en studies wilt vergelijken.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Studeren'

Bekijk artikelen op categorie