Studie

Door Tom Spitters op 9 december 2011  

Een studie is een goede investering
Een studierichting kiezen is best moeilijk. Wij helpen je hierbij met onze gratis studiekeuzetest. Zo ontdek je direct welke studie aansluit bij je ambities. Door de studietest te doorlopen investeer je in jezelf.

Zoek een studie:
Je kunt ook direct zoeken naar de studie van je keuze. Gebruik daarvoor dit zoekvenster. Geef de naam op van de studie waar je meer informatie over wenst.


Studie en toekomst
Een studie bepaalt voor een groot deel je toekomst. Hoe specifieker de studie, hoe gerichter het beroep dat je zult uitoefenen. Een studie apothekersassistent of een studie om tandarts te worden zijn hier voorbeelden van.

Tip: Er zijn ook studies welke heel breed opleiden. Hiermee kun je nog veel kanten op. Denk aan een studie communicatie of een studie economie. Weet je niet zeker wat je later wilt worden, dan is het veiliger om een algemenere studie te volgen.

Studie en beroepskeuze
Om de juiste studie te selecteren moet je weten welk beroep je wilt uitoefenen. Je ontdekt het beroep dat bij je past met onze gratis beroepskeuzetest. Dankzij de beroepskeuzetest kun je de studie beter afstemmen op je uiteindelijke doel: een baan die bij je past.

Een studie selecteren
Hoe weet je of je de juiste studie kiest? Ga uiteraard op je gevoel af. Een overzicht van alle studies en opleidingen vind je ook op deze pagina. Door op de verschillende studies en opleidingen te klikken ontdek je direct of een studie aansluit bij je verwachtingen.


 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Studeren'

Bekijk artikelen op categorie