Studeren? Vraag advies aan onze studiekeuzeadviseurs

Door Tom Spitters op 17 september 2013  

Studeren geeft je in dit economische klimaat geen garantie op werk. Wel vergroot het je baankansen aanzienlijk. De meest logische aanpak is een studie kiezen die aansluit bij je interesses. Wie hier niet zo gauw op kan komen, kan een beroepskeuzetest doen. En wie juist het idee heeft dat hij teveel hobby’s en interessen heeft, is misschien een thuisstudie geschikt of een opleiding tot ondernemer: bedrijfskunde of een MBA.

Een studie kiezen doe je niet zomaar. Al kan het moeilijk zijn om het je in te beelden, je zult toch een interessegebied moeten vinden waar je in de toekomst pakweg 40 jaar per week in zou kunnen werken. In het meest ideale geval ga je je droombaan uitvoeren, waarbij je fluitend naar het werk gaat en bijna met tegenzin weer naar huis, maar wat is dat en hoe vind je het? Een decaan of een loopbaanadviseur kan je hierbij de goede richting in wijzen.

Kies de juiste opleiding
Weet je eenmaal wat je wilt studeren, dan heb je soms ook nog de keuze uit meerdere beroepsopleidingen en instituten, zowel privé als publiek. Je budget speelt natuurlijk een rekening bij je studiekeuze, maar ook de reputatie van de onderwijsinstelling en jouw ambities. Misschien is het wel veel verstandiger om die studie in het buitenland te doen.

Succesvol worden zonder studeren?
Er zijn heel wat voorbeelden van mensen die succesvol zijn geworden zonder de middelbare school af te ronden. Dit waren vooral de ondernemende types: Bill Gates, Mark Zuckerberg en Steve Jobs zijn hier de bekendste voorbeelden van. Ze waren zo geobsedeerd door hun hobby dat ze er helemaal voor gingen.  Ben jij niet zo’n ondernemend type of heb je niet zo’n wereldveranderend idee, dan biedt studeren nog steeds de beste kansen op succes.

Werksite is jouw startpagina als het om studeren en werk zoeken gaat. Onze loopbaanexperts helpen je graag bij het vinden van de juiste studie. Stel je vragen over studeren eenvoudig online en ontvang al snel hun antwoord. Handig!

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Studeren'

Bekijk artikelen op categorie