ROC opleidingen studeren aan het MBO

Door Tom Spitters op 27 september 2010  

Het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) biedt tal van opleidingen om te studeren op MBO niveau. In bijna iedere sector kun je een praktijkgerichte opleiding vinden, waarmee je snel aan de slag kunt of kunt doorstromen naar aanvullende opleidingen, bijvoorbeeld op HBO niveau.

De ROC opleiding op maat
Studeren aan het MBO kan op verschillende manieren. Je kunt meerdere leerwegen volgen, zoals dat wordt genoemd. Het belangrijkste onderscheid is BOL of BBL. Het eerste staat voor beroepsopleidende leerweg; dit is dagonderwijs voor studenten die willen doorleren. De tweede, BBL, staat voor beroeps begeleidende leerweg. Dit houdt in dat je voor vier dagen per week aan de slag gaat bij een Erkend Leerbedrijf en nog één dag per week in de schoolbanken zit. Bekijk de website van het ROC van je keuze voor de mogelijkheden.

Veelzijdig en praktijkgericht
De ROC opleiding is veelzijdig en praktijkgericht. Ieder ROC heeft richtingen die benadrukt worden, dus het loont om goed te zoeken. Of je nu in de detailhandel aan de slag wilt of in de zorg, of je met je handen wilt werken in bouw of industrie of liever het aloude ambacht van banketbakker onder de knie wilt krijgen, niets is zo veelzijdig als studeren aan het MBO. Zoeken loont; bezoek de open dagen en bedenk wat je het liefste doet!

Studeren aan het MBO een goede start
ROC opleidingen aan het MBO zijn op de praktijk gericht en bieden een goede aansluiting op de arbeidsmarkt. Zorg voor een stage die goed aansluit bij de opleiding die je volgt en zo vergroot je de kansen op een baan. Wil je doorstuderen, dan kun je op het HBO terecht. Daarom is studeren aan het MBO altijd een goede start.


 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Studeren'

Bekijk artikelen op categorie