HBO-studie of HBO-thuisstudie

Door Tom Spitters op 18 december 2011  

Welke hbo studie kies jij?
Je gaat naar het hbo, je moet alleen nog een geschikte studie vinden. Kijk dan eens in het overzicht van alle hbo studies op deze pagina. Of doe eerst onze gratis studiekeuzetest.

Wat komt er kijken bij een hbo-studie?
Een hbo-studie duurt in principe 4 jaar. Dat lijkt een lange tijd, maar het vliegt voorbij. Bovendien heb je met een hbo studie een heel stabiele positie op de arbeidsmarkt. Uiteraard is dit altijd afhankelijk van de gekozen hbo-opleiding. Een studie waar veel mensen in zijn afgestudeerd, maar waar weinig vraag naar is helpt je niet verder.
Tip: Vraag voordat je begint met je hbo-studie aan de hogeschool wat hun toekomstverwachtingen zijn rondom de opleiding die je wilt volgen.

Zoek een hbo thuisstudie:
Je kunt ook direct zoeken naar de hbo thuisstudie van je keuze. Gebruik daarvoor dit zoekvenster. Geef de naam op van de hbo studie waar je meer informatie over wenst.


Hbo-studie en beroepskeuze
Voordat je een hbo-opleiding begint moet je een beroepskeuze hebben gemaakt. Je ontdekt het beroep dat bij je past met onze gratis beroepskeuzetest. Dankzij de beroepskeuzetest kun je de hbo-studie goed afstemmen op je uiteindelijke doel: een beroep waar je helemaal gelukkig in bent.

Een hbo-studie selecteren
Hoe weet je of je de juiste hbo-studie kiest? Volg altijd je gevoel. Maar praat ook met mensen die de opleiding momenteel volgen, of orienteer je op het internet. Een overzicht van alle (hbo) opleidingen vind je bijvoorbeeld op deze pagina. Door op de verschillende hbo-studies te klikken ontdek je direct of een hbo studie aansluit bij je verwachtingen en de kosten van een hbo-opleiding.


 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Studeren'

Bekijk artikelen op categorie