HBO: het Hoger Beroeps Onderwijs

Door Tom Spitters op 5 januari 2012  

Informatie over het hbo
Met een afgeronde hbo-opleiding gaat de wereld voor je open. Voor veel banen is een hbo-opleiding nodig. Maar hoe kies je de juiste hbo studierichting? Doe dan eens onze gratis studiekeuzetest.

Zoek een hbo opleiding:
Je kunt ook direct zoeken naar de hbo-opleiding van je keuze. Gebruik daarvoor dit zoekvenster. Geef de naam op van de hbo-opleiding waar je meer informatie over wenst.


Een hbo opleiding is waardevol
Met een hbo-diploma op zak heb je een stevige basis gelegd voor een goede loopbaan. Werkgevers vragen steeds vaker werknemers met een hbo-niveau. Een hbo-opleiding en zelfs een hbo-diploma zijn echter geen garantie voor een baan.

Tip: Tijdens je hbo-studie ga je ook stage lopen. Kies je stageplek zorgvuldig uit en begin op tijd met zoeken. Vraag aan bedrijven wat de mogelijkheden zijn om na je hbo-opleiding bij het bedrijf in dienst te komen. Zo is het makkelijker om een baan op hbo-niveau te vinden.

Hbo-opleiding en beroepskeuze
Het kiezen van een geschikte hbo-opleiding hangt nauw samen met je beroepskeuze. Wij helpen je hierbij met onze gratis beroepskeuzetest. Met de beroepskeuzetest kun je jouw hbo-studie of hogeschool beter afstemmen op je uiteindelijke doel: een beroep dat bij je past.

Een geschikte hbo-studie selecteren
Hoe kom je te weten of je de juiste hbo-studie kiest? Praat met docenten, je decaan en studenten van de hbo-opleiding die jij wilt volgen. Maar ga uiteraard ook op je gevoel af. Een overzicht van alle (hbo) opleidingen vind je ook op deze pagina. Door op de verschillende hbo-opleidingen te klikken ontdek je direct of een hbo-opleiding aansluit bij je verwachtingen.


 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Studeren'

Bekijk artikelen op categorie