Opleiding

Door Tom Spitters op 27 februari 2019  

Een opleiding die bij je past

Wanneer je een goede opleiding wilt vinden, dan helpen wij je verder. Zo kun je de juiste opleiding vinden met onze gratis studietest. Hiermee krijg je inzicht in opleidingsmogelijkheden passend bij jouw als individueel persoon. Een opleiding is namelijk niet uniek, maar jij bent dat wel.

Opleiding en studiebelasting

Elke opleiding zal tijd in beslag nemen. Dat is logisch, want je wilt een vak leren. Hou er echter rekening mee dat je bij sommige opleidingen veel meer tijd kwijt zult zijn dan bij andere opleidingen. Er zijn opleidingen waarbij je veel minder in de studieboeken hoeft te duiken, denk aan creatieve opleidingen. Een opleiding rechten of psychologie is veel meer theoretisch van aard. Denk dus goed na waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Opleiding en beroepskeuze

Om een geschikte opleiding te selecteren moet een beroepskeuze hebben gemaakt. Je ontdekt het beroep dat bij je past met onze gratis beroepskeuzetest. Dankzij de beroepskeuzetest kun je de opleiding beter afstemmen op je uiteindelijke doel: een beroep dat bij je past.

Een opleiding selecteren

Hoe weet je zeker of je de juiste opleiding kiest? Ga uiteraard op je gevoel af. Maar praat ook met mensen en oriënteer je op onze website. Een overzicht van alle opleidingen vind je bijvoorbeeld op deze pagina. Door op de verschillende opleidingen te klikken ontdek je direct of een opleiding aansluit bij je verwachtingen.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Studeren'

Bekijk artikelen op categorie