De juiste Hogeschool vinden

Door Tom Spitters op 28 oktober 2011  

In Nederland kun je kiezen voor tientallen hogescholen. Er is een hogeschool voor algemene studies, maar er is bijvoorbeeld ook een hogeschool voor de kunsten. Welke hogeschool je ook kiest, je volgt er in ieder geval een hbo-opleiding.

Tip: Weet je nog niet welke hogeschool of studie je wilt volgen, doen dan onze gratis studiekeuzetest.

Zoek een opleiding aan een hogeschool:
Je kunt ook direct zoeken naar de opleiding van je keuze. Gebruik daarvoor dit zoekvenster. Geef de naam op van de studie waar je meer informatie over wenst.


Voor en na de hogeschool
De meeste studenten aan de hogeschool hebben een havo of mbo achtergrond. Er zijn veel minder studenten op de hogeschool die een vwo-diploma hebben. Zij stromen meestal door naar universitair onderwijs. Zodra je de hogeschool hebt afgerond is een vervolgopleiding aan de universiteit een optie.

Hogeschool en beroepskeuze
Om een geschikte hogeschool te kiezen is het beter om een beroepskeuze te hebben gemaakt. Met onze gratis beroepskeuzetest ontdek je snel het beroep dat bij je past. Dankzij de beroepskeuzetest kun je de hogeschool beter afstemmen op je uiteindelijke doel: een beroep dat bij jou past.

Een hogeschool selecteren
Hoe weet je of je de juiste hogeschool kiest? Ga op bezoek tijdens de opendagen. En ga uiteraard op je gevoel af. Een overzicht van alle opleidingen vind je ook op deze pagina. Door op de verschillende studies te klikken ontdek je direct of een opleiding aansluit bij je verwachtingen.


 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Studeren'

Bekijk artikelen op categorie