Meer succes met een modern cv!

Door Mandy Haneveer op 30 juli 2014  

EXLOO- Personalia, opleidingen, werkervaring, talenkennis, computervaardigheden. Alles is opgesomd en klaar om naar een toekomstig werkgever verstuurd te worden. Maar is het simpelweg opsommen nog wel voldoende? Met honderdduizenden werkzoekenden en cv’s rondzwervend over de Nederlandse arbeidsmarkt is het steeds lastiger om een verpletterende indruk achter te laten op een toekomstig werkgever.

Tegenwoordig wordt verondersteld dat je als arbeidsparticipant geen digibeet bent en dat je de weg weet binnen Social Media. Daarnaast is de concurrentie zo groot (werkloosheid van 8,5% van de beroepsbevolking), waardoor de eisen aan een goed cv worden aangescherpt. Een werkgever heeft bij een gemiddelde vacature al snel meer dan 200 soortgelijke reacties. Bij het doornemen van de sollicitaties verzwakt de aandacht van een werkgever al snel. Maar wat als een werkgever ineens een ander, verfrissend en modern cv voor zijn neus heeft? Juist, dan is de aandacht weer terug!

CV Coach (www.cv-coach.nl) is een sollicitatieadvies- en begeleidingsbureau (gestart in 2013) en helpt werkzoekenden met onder andere (gratis) cv checks, cv make-overs en sollicitatietrainingen. Afgelopen jaar heeft CV Coach in Nederland ruim tienduizenden cv’s gecheckt en voorzien van nuttige tips en adviezen. Daarnaast hebben zij ruim 1000 cv make-overs uitgevoerd, met groot succes!

Herma (46 jaar): Eindelijk, na veel solliciteren heb ik sinds 2 maanden een nieuwe baan. Voordat ik mijn cv liet herschrijven was ik erg onzeker over mijn cv. Ik verstuurde een sollicitatie altijd met een knagend gevoel. Nu is dat anders. Mijn cv heeft nu een moderne en professionele uitstraling en springt er uit. Solliciteren ging makkelijker, ik voelde me zelfverzekerder en dat breng je ook over in je brief en tijdens een gesprek. Ik denk dat een zelfverzekerde houding erg belangrijk is. Zeker omdat mijn leeftijd niet in mijn voordeel is, vind ik het belangrijk om alles goed op orde te hebben.

Mandy Haneveer, eigenaar CV Coach: “Na interessante banen in de HRM en Recruitment branche besloten Bas Prins en ik te starten met CV Coach. Door onze ervaring weten wij waar een hedendaags cv aan moet voldoen. We weten daarom als geen ander hoe wij werkzoekenden kunnen helpen met het succesvol solliciteren.”

Na alle successen in Nederland heeft CV Coach besloten haar diensten ook over de grens uit te gaan voeren. In het najaar van 2014 starten in België grote campagnes. Daarnaast zullen er verschillende sollicitatieworkshops in Nederland én België gegeven gaan worden.

Max (47 jaar): Na een flinke periode van solliciteren en afwijzingen ben ik sinds een jaar weer aan het werk. Voordat ik mijn cv had laten aanpassen bleek ik altijd een van de vele sollicitanten te zijn. Ik had veel werkervaring en de juiste opleiding maar ik kreeg geen uitnodiging voor een gesprek. Maanden verstreken zonder enig resultaat. Het ergste was dat ik soms niet eens een reactie kreeg. Na de aanpassing van het cv werd het heel snel anders. Ik kreeg wel reacties en zelfs uitnodigingen voor gesprekken. Mijn cv viel op en dat resulteerde uiteindelijk in de lang gekoesterde baan.

Bas Prins, eigenaar CV Coach: “Ik ben enorm trots dat we inmiddels al zoveel werkzoekenden hebben kunnen ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. We zijn dagelijks uren bezig met het checken en restylen van cv’s. Het voelt als een ware beloning wanneer we blij gebeld worden met het nieuws dat de werkzoekende geen werkzoekende meer is!”

Ben jij benieuwd of jouw cv past binnen de huidige arbeidsmarkt? Klik hier voor een cv check!

Volledig bericht @ http://cv-coach.nl/meer-succes-met-een-modern-cv/

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Solliciteren'

Bekijk artikelen op categorie