WERKFIT Traject van UWV

Door Tom Spitters op 26 februari 2020  

Werkfit is bedoeld voor mensen met een uitkering (WGA, WAO, Wajong, Ziektewet of WAZ) die kunnen werken, maar daar wel hulp bij nodig hebben. De dienst wordt aangeboden via het UWV en is erop gericht om jou (weer) FIT te maken voor WERK.

Heb je een vraag, bel voor gratis advies naar: 085 - 40 195 40.

De kern van het traject is het versterken van je werknemersvaardigheden en het verkennen van de arbeidsmarkt. De dienst Werkfit maken wordt uitgevoerd door een re-integratiebureau.
Het bureau van jouw keuze zet dan diverse middelen in met als doel je klaar te maken voor het vinden van een betaalde baan. Deze middelen bestaan o.a. uit:

  1. Beroepskeuzetesten
  2. Training of persoonlijke begeleiding
  3. Werken op een ervaringswerkplaats
  4. Assertiviteitstrainingen
  5. Snuffelstages
  6. Opleidingen volgen

Werkfit maken is altijd maatwerk

Voor de één is het traject anders dan voor de ander. Het kan zo zijn dat je al veel werkervaring hebt en deels zelf op zoek wilt gaan naar een andere baan. Het kan ook zo zijn dat het je eerst baan is en juist veel advies en ondersteuning nodig hebt.
Het aantal contactmomenten met je coach is dan ook afhankelijk van jouw hulpvraag.

Hoe lang duurt het Werkfit-traject?

Heb je een arbeidsongeschiktheidsuitkering? Dan krijg je gedurende een periode van maximaal 18 maanden begeleiding.
Heb je een Ziektewetuitkering? Dan krijg je gedurende een periode van maximaal 6 maanden begeleiding.

Hoe kom ik in aanmerking voor Werkfit?

De aanvraag voor het traject wordt gedaan in overleg met jou en de contactpersoon van het UWV. Je hebt zelf invloed op de keuze van het re-integratiebureau. Via Werksite kun je in contact komen met drie door het UWV goedgekeurde bureaus in jouw regio.
Een coach van het re-integratiebedrijf krijgt van UWV de opdracht om een re-integratieplan op te stellen. Hierin staat precies waar je aan gaat werken, op welke manier en wie jou gaat helpen.

Vergelijk alle re-integratiebureaus

Werkfit maken gaat altijd uit van je arbeidsmogelijkheden en je vastgestelde belastbaarheid.

Vergelijk re-integratiebureaus via Werksite

Word je een WerkFit aangeboden bel dan voor persoonlijk advies met ons telefoonnummer 085 - 40 195 40. Onze zeer ervaren medewerkers zullen jou dan dezelfde dag nog in contact brengen met drie re-integratiebureaus bij jou in de buurt.

Een re-integratiebureau zoeken kan een tijdrovende klus zijn. Werksite helpt je daar graag een handje bij met een handige service: wij zoeken het best passende re-integratiebureau in jouw regio. Vul het contactformulier in en onze loopbaanadviseur belt jou, om je met de beste re-integratiebureaus in contact te brengen. Je kiest zelf het bureau dat het beste bij je past.

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Re-integratie'

Bekijk artikelen op categorie