Stappenplan bij re-integratie

Door Tom Spitters op 19 mei 2011  

Het stappenplan bij re-integratie treedt in werking bij ziekte en langdurige arbeidsongeschiktheid. Dit is een gevolg van de Wet verbetering Poortwachter en het UWV ziet toe op correcte uitvoering. Het eerste doel van het stappenplan is de zieke werknemer weer bij zijn of haar huidige werkgever aan het werk te laten gaan, voor zover dit mogelijk is, meestal via een re-integratiebureau. Kan of lukt dit niet, dan verschuift het doel en richt het plan zich op passend werk elders. De details en alle stapjes zijn terug te vinden op de website van het UWV.

Offerte re-integratie aanvragen

Stappenplan verplicht beide partijen tot inspanning
Bij ziekte en arbeidsongeschiktheid geldt dat zowel werkgever als werknemer zich moeten inspannen om gedeeltelijk en uiteindelijk geheel, weer aan het werk te komen. Alleen bij volledige arbeidsongeschiktheid hoeft de werknemer niets te doen. In alle andere situaties zal de werknemer zich moeten inspannen arbeid te verrichten, binnen de mogelijkheden van dat moment. Dit kan inhouden dat de werknemer voorzichtig weer begint, met minder uren, of in een andere functie. Kernpunt is dat gekeken wordt naar de mogelijkheden van de werknemer en niet naar de onmogelijkheden.

Re-integratiebureaus kunnen helpen
Een zieke werknemer is gebaat bij de hulp die geboden wordt door een re-integratiebureau. Dit bureau zorgt dat het stappenplan correct wordt uitgevoerd en helpt de werknemer te bepalen waar de mogelijkheden liggen, om weer aan het werk te gaan. In de situatie dat terugkeer naar de werkgever praktisch niet meer mogelijk is, zal het re-integratiebureau helpen bij het zoeken naar werk elders.

Actief meedenken werkt
Hoewel menigeen bij langdurige arbeidsongeschiktheid niet direct in staat zal zijn uit te zien naar ander werk, toch kan het helpen. Niet zozeer om de ziekte te overwinnen, maar wel om te voorkomen dat men geheel aan de zijlijn komt te staan. Zeker in het eerste jaar van de arbeidsongeschiktheid is de werkgever verplicht op alle fronten mee te werken aan re-integratie. Hier kan de zieke werknemer voordeel mee doen.

Heb je een voorbeeld van geslaagde re-integratie bij je huidige werkgever? Vertel het hier en motiveer andere werkgevers om mee te denken bij ziekte.

Kijk op deze site ook bij de vragen en antwoorden over re-integratie.

Ontvang gratis 3 offertes

 

Stel een vraag over dit onderwerp

Meer artikelen binnen 'Re-integratie'

Bekijk artikelen op categorie