Reïntegratie of re-integratie: wat is de juiste spelling?

Door Tom Spitters op 25 juli 2013  

Na langdurige afwezigheid terugkeren op de arbeidsmarkt vraagt om reïntegratie. Of is het re-integratie, dus met een streepje? Wie weer aan de slag wil, dient natuurlijk helder en consequent te schrijven. De juiste spelling is essentieel voor wie sollicatatiebrieven gaat versturen. Wij kunnen ons daarom goed voorstellen dat u duidelijkheid wilt: is het reïntegratie of re-integratie?

Zoals u op deze pagina zult ontdekken, verschillen zelfs de knapste koppen van Nederland van mening over deze kwestie. De trema op de i van reïntegratie was altijd voldoende om verwarring te voorkomen, maar de Nederlandse Taalunie besloot in 2005 de bezem door de schrijfwijzen te halen. Hier werd het reïntegreren ook slachtoffer kwam.


Vergelijk snel 3 gratis offertes

Het Groene Boekje: re-integratie
De Nederlandse Taalunie, die wijzigingen voorstelt zoals de nieuwe en officiële spelling ‘re-integratie’, wil alle verwarring in de Nederlandse taal wegnemen. Met de Woordenlijst Nederlandse Taal die in elk Groene Boekje staat, krijgen schrijvers een sluitend advies. Dit in tegenstelling tot het Witte boekje, dat juist voor meer vrijheid van spellen pleit.

Het Witte Boekje: reïntegratie
Je zou kunnen beargumenteren dat de schrijfwijze van ‘reïntegreren’ mooier staat. Sterker nog, veel grote kranten zijn het met u eens. NRC Handelsblad, Trouw en de Volkskrant volgens allemaal de spelling die in het Witte Boekje wordt aangeraden.

Het Witte Boekje is een uitgave van het Genootschap Nederlandse Taal, dat is opgericht na de strenge en controversiële spellingswijzigingen van 2005.

Ons advies: consequent spellen
U vraagt zich af wat wij nu adviseren? Wij zijn de strengste niet. Het is belangrijk dat u ervan bewust bent dat er twee verschillende spellingen naast elkaar bestaan, en dat u uw keuze kunt verantwoorden. Beide spellingen zijn min of meer algemeen geaccepteerd, maar besluit nu welke schrijfwijze u gaat gebruiken en meng ze niet.

Laten wij van Werksite het boetekleed aantrekken: wij gebruiken op onze pagina’s verschillende spellingen, omdat wij zoveel mogelijk zoekers uit Google willen aantrekken. Alleen op die manier kunnen wij met onze handige offerte-service impact mensen en veel mensen van dienst zijn. Wij zijn ons wel degelijk bewust van de verschillende spellingswijzen.

Werksite helpt u bij herintreding
Bent u zelf aan een reïntegratie toe, dan kunnen wij u helpen met méér dan alleen maar spellingadvies. Werksite brengt u in contact met verschillende reïntegratiebureaus die u een duidelijke offerte uit kunnen brengen. Wanneer u uw gegevens invult en iets over uw huidige situatie vertelt, kunnen deze reïntegratiecoaches u een goed idee geven van wat er wel of niet mogelijk is.

Elk reïntegratiebureau heeft weer een ander specialisme. De ene groep coaches focust zich vooral op de zorg, de andere groep op IT, en andere reïntegratiebureaus op het onderwijs. Wanneer u een reïntegratiebureau zoekt is het belangrijk dat u coaches vindt die ervaring in uw vakgebied hebben. Dit betekent namelijk dat zij een netwerk hebben opgebouwd en op die manier een hoger slagingspercentage hebben.

Vraag gratis offertes aan
Dus waar wacht u nog op? Vul meteen het formulier in en u ontvangt binnen enkele dagen meerdere offertes. Geheel vrijblijvend, uiteraard. In samenspraak met het UWV en uw werkgever kunt u dan de beste keuze voor uw situatie maken.

Ontvang gratis 3 offertes

 

Reageer

Meer artikelen binnen 'Re-integratie'

Bekijk artikelen op categorie