Re-integratie: betekenis

Door Tom Spitters op 25 juli 2013  

Stelt u zich eens voor dat u een bedrijfsongeval krijgt of langdurig ziek wordt. U moet er niet aan denken, of misschien is het u zelfs overkomen. Gelukkig is het lichaam sterk en krabbelen zieke werknemers er langzaam maar zeker weer boven op. In de meeste gevallen is arbeidsongeschiktheid tijdelijk en kan een werknemer na enkele maanden weer aan de slag. Het terugkeren op de werkvloer kan een heel proces zijn. Daarom hanteren we hier een term voor: re-integratie.

De betekenis van dit woord omvat dan ook alle acties die benodigd zijn voor het herintreden. Afhankelijk van uw situatie kunnen dat er heel wat zijn. Gelukkig staat u er niet alleen voor, maar kunt u op professionele hulp rekenen. Een zogeheten re-integratiebureau is gespecialiseerd in het klaarstomen van langdurig afwezige werknemers.


Vergelijk snel 3 gratis offertes

Wat doet een re-integratiebureau?
Niemand weet beter wat re-integratie betekent dan een re-integratiecoach. Daarom hebben deze coaches een groot aantal “gereedschappen” tot hun beschikking. Hiermee prepareren zij werknemers voor een succesvolle terugkeer op de arbeidsmarkt, ook al zijn zij nog maar gedeeltelijk arbeidsgeschikt. Door middel van cursussen en coaching helpen zij medewerkers om weer bij hetzelfde bedrijf terug te keren.

Uw huidige baas zal zijn best moeten doen om een plek voor u te vinden. Lukt dit vanwege uw veranderde capaciteiten met de beste wil van de wereld niet, dan gaat u samen met uw re-integratiecoach op zoek naar een nieuwe werkgever.

Wie betaalt de re-integratie?
Re-integreren is niet goedkoop. Een re-integratiecoach factureert al gauw € 100,- per uur. Een gemiddeld re-integratietraject kost dan ook € 5.000,-. Wij begrijpen dat het geld u niet op de rug groeit, vooral niet wanneer u allerlei medische onkosten heeft gemaakt. Gelukkig begrijpt de overheid dat ook en betaalt het UWV tot € 4.000,- subsidie om deze kosten te dekken.

Omdat het in het belang van uw huidige werkgever is dat u binnen twee jaar na uw afmelding werk vindt, zal uw werkgever het eventuele overschot betalen. U hoeft hier zelf dus niets aan bij te dragen. Wel zal u eerst toestemming van uw werkgever moeten krijgen voordat u een re-integratiebedrijf in de arm neemt. Een offerte is daar vaak al genoeg voor.

Vraag eenvoudig online offertes aan
Gaat u re-integreren? Schakel dan de gratis hulp in van . Gratis omdat de kosten voor u vergoed worden. Maar wat zijn de kosten precies? Laat het UWV en uw werkgever zien op welk bureau uw keuze is gevallen en presenteer hen een offerte. Werksite maakt het u makkelijk: vul eenmalig ons formulier in en wij sturen uw gegevens naar de onafhankelijke re-integratiebureaus in ons bestand. Vervolgens brengen meerdere van deze re-integratiebedrijven een heldere offerte uit.

Ook vertellen zij u wat hun ervaring in uw werkgebied is en kunnen ze een indicatie van de slagingskans geven. Want dat is ook belangrijk: dat een bureau ervaring en contacten in uw vakgebied heeft. Dus waar wacht u nog op? Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen enkele dagen prijsopgaven van onze partners.

Ontvang gratis 3 offertes

 

Stel een vraag over dit onderwerp

Meer artikelen binnen 'Re-integratie'

Bekijk artikelen op categorie