Offerte voor re-integratie

Door Tom Spitters op 20 mei 2011  

Reïntegratie kan op twee manieren worden toegepast. Reïntegratie spoor 1 richt zich op medewerkers die na langdurig ziekteverzuim terug keren in het arbeidsproces bij de huidige werkgever. Reïntegratie Spoor 2 richt zich op de werknemer die na langdurig ziekteverzuim niet meer in staat is terug te keren bij de huidige werkgever. Voor hem wordt gezocht naar een andere passende functie. In de meeste gevallen betaalt de werkgever het reïntegratie traject en vraagt de werkgever een offerte aan.


Offerte aanvragen

Offertes vergelijken
Het is verstandig om een offerte aan te vragen voor het reïntegratie traject, aangezien een werkgever daaruit kan aflezen hoe het reïntegratie traject met de betreffende werknemer wordt aangepakt. In de offerte is te zien hoe de reïntegratie coach te werk gaat, welke methoden gebruikt gaan worden en hoe lang de reïntegratie gaat duren. Natuurlijk wordt het tarief ook in de offerte genoemd. Vanuit de offerte wordt duidelijk of er door de reïntegratie coach op de werkvloer gekeken wordt, of aanpassing van de werkplek een optie is, of er naar tijdelijk vervangend werk wordt gezocht en of er gekeken wordt naar speciale werkvoorzieningen.

Tarieven
De tarieven van de verschillende reïntegratie bureau´s kunnen behoorlijk verschillen. Het ene bureau berekent een uurtarief voor reïntegratie en het andere bureau stelt vooraf een vastgesteld bedrag op in de offerte. Daarnaast is het voor bedrijven ook mogelijk een abonnement te nemen op reïntegratie diensten van bijvoorbeeld een instantie als ArboNed. Voor elke individueel reïntegratie project zal dan een aparte offerte worden opgesteld, waarin duidelijke afspraken staan over het behandelplan.

Tips
Reïntegratie duurt vaak lang. Met name voor Spoor 1 wordt veelal een jaar uitgetrokken voordat een medewerker weer volledig kan terugkeren op zijn werkplek. Een offerte kan al enigszins duidelijkheid geven over het tijdstraject, waardoor een werkgever precies weet waar hij aan toe is. Het is van groot belang dat een werknemer na lange tijd weer gemotiveerd aan het werk gaat.

Ontvang gratis 3 offertes

 

Stel een vraag over dit onderwerp

Meer artikelen binnen 'Re-integratie'

Bekijk artikelen op categorie